TEŽAVE PO SLOVENIJI

Močan veter podira drevesa, objekti so pod vodo

Objavljeno 10. december 2017 19.29 | Posodobljeno 10. december 2017 19.30 | Piše: A. K.

Veter predvsem na višje ležečih območjih severovzhodne Slovenije že povzroča težave.

Podrta drevesa povzročajo veliko težav.

LJUBLJANA – Gasilci in delavci cestnih podjetij imajo danes precej dela na Koroškem in Štajerskem. Čez dan so že odstranjevali podrta drevesa na širšem območju Ribnice na Pohorju, Podvelke in Lovrenca na Pohorju, kjer so podrta drevesa predvsem ovirala promet.

Na območju Mozirja je podrto drevo poškodovalo parkirano osebno vozilo, v Vinski Gori na območju velenjske občine pa se je zaradi močnega vetra na nadstrešek stanovanjske hiše odlomila večja veja. O podrtih drevesih poročajo tudi iz Slovenske Bistrice in Cerknice, kažejo objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. V Zagorju ob Savi je voda v Ulici talcev zalila kletne prostore.

Veter ovira promet

Na cesti Zgornje Jezerskoprehod Jezersko močan veter ovira promet in dela snežne nanose na vozišču pri Zgornjem Jezerskem, regionalna cesta Zagorje ob SaviTrbovlje pa bo zaradi odstranjevanja podrtega drevja pri Bevškem zaprta do ponedeljka, predvidoma do 11. ure. Obvoz je urejen po glavni cesti, poroča prometnoinformacijski center za državne ceste.

Reševanje živali

Iz Cerkniškega jezera pa so danes gasilci in lovci reševali živali. Najprej so dobili obvestilo, da je v bližini naselja Dolenje jezero pes ušel lastnici iz nadzora in končal v vodi Cerkniškega jezera, v objemu ledu. Gasilci so psa s tehničnim posegom iz vode rešili nepoškodovanega. Med reševanjem so v bližini opazili tudi tri srne v vodi, za katere so poskrbeli skupaj s pristojnim lovskim društvom.

Deli s prijatelji