MENJAVE

MNZ Virantovim, bo prvi mož policije Ropov prijatelj?

Objavljeno 13. marec 2013 18.07 | Posodobljeno 13. marec 2013 18.40 | Piše: P. J.

Neuradno je slišati, da bo mesto prvega moža policije prevzel prijatelj Antona Ropa.

Seja sveta DL se je začela ob 17. uri. Kmalu bo znano, ali bo DL vstopila v koalicijo s PS.

LJUBLJANA – Z menjavo ministra za notranje zadeve bo skoraj gotovo prišlo tudi do menjave prvega moža policije. Neuradno je slišati, da bo mesto Stanislava Venigerja pripadlo teniškemu prijatelju Antona Ropa, Jožetu Sironiču.

Komu kaj?

Veniger, ki je po tridesetih letih dela v policiji oktobra prišel na vrh policije, bo v primeru, da Alenka Bratušek sestavi vlado, gotovo eden izmed prvih, ki bo moral zapustiti svoj položaj zaradi menjave vlade. Posebno velike apetite po sedežu generalnega direktorja policije naj bi imeli prav v Pozitivni Sloveniji, saj so se člani družine Janković v zadnjih letih znašli sredi več preiskav. Njihov kandidat za to mesto naj bi bil  Jože Sironič, nekdanji namestnik generalnega direktorja policije in bivši vodja specialne enote. Bil naj bi tudi v tesnem odnosu z novo premierko.

Ob petih se je začela seja sveta DL na kateri odločajo o vstopu v koalicijo. 

Ali bo do menjave na vrhu policije res prišlo, pa je odvisno predvsem od tega, kdo bo zasedel mesto ministra za notranje zadeve. Danes se je po medijih razširila vest, da naj bi policijo v novi vladi vodila Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica, nekoč članica SDS, danes pa zastopa barve Državljanske liste.

Bo sama vodila finančno ministrstvo?

Če ima Bratuškova več kandidatov za MNZ, pa nima take sreče s finančnim ministrstvom. Košarico ji je danes dala tudi Dagmar Komarjeva, ki je v Pahorjevi vladi vodila AUKN. Mandatarka pa naj bi se neuspešno obrnila tudi na člana uprave Abanke Igorja Stebernaka, poročajo Finance. Viri blizu Bratuškove sicer trdijo, da kandidata za ministra imajo, pojavila pa so se tudi namigovanja, da bo začasno ta resor prevzela kar Bratuškova sama. 

Deli s prijatelji