PO POGOVORIH

Miro Cerar ostal brez podpore Združene levice?

Objavljeno 13. avgust 2014 14.57 | Posodobljeno 13. avgust 2014 14.57 | Piše: A. L.

Če bodo domneve potrjene, Združena levica ne bo podprla Mira Cerarja za mandatarja, prav tako pa ne bo podprla neoliberalne vlade.

Vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec.

LJUBLJANA – Predstavniki poslanske skupine Združene levice (ZL), vodja katere je Luka Mesec, so predsedniku Borutu Pahorju danes sporočili, da bodo odločali o podpori Miru Cerarju, kandidatu za novega mandatarja, šele po sestanku z njim in po vpogledu v osnutek nove koalicijske pogodbe. Poudarjajo dejstvo, da ne sodelujejo več v koalicijskih pogajanjih in ne poznajo osnutka nove koalicijske pogodbe, razen tega, kar piše v medijih. Prav zaradi tega so zaskrbljeni, da bo Miro Cerar nadaljeval politike Janeza Janše in Alenke Bratušek.

»Danes smo izvedeli, da obstaja možnost za uvedbo davčne reforme, ki naj bi še dodatno razbremenila najbogatejše. To je že znak, da se koalicijska pogodba premika vedno bolj v desno, v smer, ki si jo v Združeni levici ne želimo. Če bodo domneve potrjene, Združena levica ne bo podprla Mira Cerarja za mandatarja, prav tako pa ne bo podprla neoliberalne vlade,« so sklenili.

Deli s prijatelji