NI PODATKOV, DA SO SLOVENCI MED ŽRTVAMI

Ministrstvo Slovencem: Ne potujte v Francijo

Objavljeno 14. november 2015 10.47 | Posodobljeno 14. november 2015 10.47 | Piše: A. L., K. K.

Trenutno ni podatkov, da bi bil kdo od Slovencev v Franciji med žrtvami sinočnjih dogodkov.

LJUBLJANA, PARIZ – »Ministrstvo in Veleposlaništvo RS v Parizu sta v rednem stiku s pristojnimi francoskimi organi. Doslej se nobeden od Slovencev, ki se eventualno nahajajo v Parizu (ali njihovih svojcev), ni obrnil na nas za kakršno koli pomoč. Prav tako ni podatkov, da bi bil kdo izmed njih med žrtvami sinočnjih dogodkov.« Tako so nam danes, po napadih v Parizu, odgovorili z ministrstva za zunanje zadeve.

Glede na dogajanje v prestolnici in na izredne razmere oziroma vse ukrepe, ki jih je sinoči sprejela Francija, ministrstvo odsvetuje vsa nenujna potovanja v Francijo: »Tistim, ki so trenutno tam, svetujemo, naj spremljajo situacijo, se izogibajo mest, kjer se zbirajo ali nahajajo večje skupine ljudi, ter dosledno upoštevajo navodila francoskih oblasti.«

Sicer pa je zunanji minister Karl Erjavec v svojem sožalju francoskemu kolegu Fabiusu izrazil solidarnost s Francijo, s katero nas zavezuje skupni boj proti terorizmu, in poudaril, da gre za napad na naše skupne evropske demokratične vrednote, ki ponovno kaže na krhkost in relativnost pojma varnosti.

V svojem imenu in imenu ministrstva za zunanje zadeve je svojcem žrtev izrazil globoko sožalje in sočutje. 

Deli s prijatelji