DOBRODELNO

Ministrstvo ima preveč vozil, 12 so jih dali v brezplačno uporabo

Objavljeno 02. februar 2013 15.29 | Posodobljeno 02. februar 2013 15.30 | Piše: STA, A. L.

Uporabljali jih bodo Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Center za sluh in govor Maribor, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Center za korekcijo sluha in govora Portorož ter Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

LJUBLJANA – Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je v petek odposlalo podpisane pogodbe o oddaji dvanajst službenih vozil ministrstva. Službena vozila bo v brezplačno uporabo dobilo šest zavodov za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami, so sporočili z ministrstva. Vozila bodo v uporabo prejeli Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Center za sluh in govor Maribor, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik, Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, Center za korekcijo sluha in govora Portorož ter Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana.

Nižje kilometrine

Ministrstvo se je s tem ukrepom odločilo pomagati zavodom, v katerih je mobilnost strokovnih delavcev še posebej pomembna zaradi njihove narave dela. Zakon o uravnoteženju javnih financ je namreč po navedbah ministrstva bistveno znižal kilometrino za javne uslužbence. V nekaterih službah, ki sodijo pod pristojnost ministrstva, je bila raba osebnih avtomobilov za službene namene še posebej velika, so pojasnili v sporočilu za javnost. Še zlasti to velja za omenjene zavode, kjer morajo strokovni delavci pogosto na domu obiskati otroke s posebnimi potrebami.

Preveč vozil

Ob združitvi ministrstev so ugotovili, da število razpoložljivih službenih avtomobilov presega dejanske potrebe ministrstva, zato so se odločili za oddajo vozil v brezplačno uporabo zavodom, ki jih bodo uporabljali za opravljanje javnih nalog, so še navedli na ministrstvu za izobraževanje.

Deli s prijatelji