KADROVANJE

Ministrica že našla menjavo za Vrhunca?

Objavljeno 27. februar 2015 14.50 | Posodobljeno 27. februar 2015 14.08 | Piše: P. Pa.

Bo na čelo UKC imenovala strankarskega kolega?

Kandidatka za ministrico za zdravje Milojka Kolar.

LJUBLJANA – Zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc je že našla začasno zamenjavo za dosedanjega v. d. direktorja UKC Ljubljana Simona Vrhunca. Kot poroča 24ur, naj bi začasno njegovo mesto prevzel njen strankarski kolega Peter Požun.

Požun je poslovni direktor ginekološke klinike in tudi državni svetnik. Da bo novi direktor UKC, so mediji poročali že pred tedni, a je Požun to zanikal. Po poročanju portala Pozareport.si pa se je ministrica, ki ji mnogi očitajo, da na področju zdravstva še ni storila nič, s to potezo znebila svojega največjega konkurenta.

Hoče dobrega menedžerja

STA danes poroča, da je Kolar Celarčeva dejala, da načelu UKC pričakuje kompetentnega, strokovnega in odgovornega menedžerja, ki bo bolnišnico vodil tako, da bo poslovala pozitivno. Glavni očitek v. d. direktorja Simonu Vrhuncu je bil namreč poleg slabe organizacije dela tudi velika kumulativna izguba.

Ministrica je prepričana, da se bolnišnice da voditi tako, da poslujejo pozitivno. »Dobri menedžerji to poznajo in vedo, kako je to treba narediti,« je dejala ministrica, ki takega menedžerja pričakuje tudi na čelu ljubljanskega UKC. »Zagovarjam namreč, da morajo biti menedžerji v bolnišnicah kompetentni, zelo strokovni in odgovorni ljudje,« je še poudarila.

Deli s prijatelji