NOVA IMENOVANJA

Minister Turk o vladnem zaposlovanju na twitterju

Objavljeno 16. januar 2013 20.31 | Posodobljeno 16. januar 2013 20.31 | Piše: T. L.

11 zdajšnjih vršilcev dolžnosti direktorjev in generalnega sekretarja naj bi za naslednjih pet let imenovali za uradnike na položaju.

Žiga Turk.

LJUBLJANA – Vladna kadrovska komisija je menda imela včeraj kar precej dela, saj je obravnavala predlog ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ), po katerem bi kar 11 zdajšnjih vršilcev dolžnosti direktorjev in generalnega sekretarja za naslednjih pet let imenovali za uradnike na položaju, poroča Dnevnik, kjer so zapisali, da vlada hiti s kadrovskimi postavitvami nekaterih Janši oziroma posameznim ministrom zvestih kadrov. Pri časniku odgovora na vprašanje, zakaj so se za omenjena imenovanja odločili prav zdaj (večini namreč vršilstvo dolžnosti poteče konec marca), z MIZKŠ niso dobili. 

Turk odgovarja: Postopek je stekel pred poročilom KPK

Se je pa na pisanje Dnevnika na twitterju danes odzval minister Žiga Turk. V pojasnilo enemu od tviterašev je na kratko odgovoril: »1. V vladni postopek sem jih dal 7. 1., pred poročilom KPK. 2. Direktorji na drugih ministrstvih so bili imenovani že prej.«

Na Turkov odgovor pa je eden od uporabnikov twitterja zapisal: »Pa saj se vladi ne majejo tla pod nogami šele post KPK.« Na naslednje vprašanje, zakaj z imenovanjem ne počakajo (zakaj jih torej ne bi imenoval Turkov (morebitni) naslednik), saj bo, kot je zapisal tviteraš, vlada padla, pa minister še ni odgovoril.  

In kateri izbranci naj bi po pisanju Dnevnika že jutri zasedli mesta generalnih direktorjev direktoratov? Nekdanji poslanec SDS Miro Petek (za medije), Drago Balent (za šport) in Borut Rončević (visoko šolstvo in znanost). Tomaž Rozman naj bi postal generalni sekretar ministrstva, Jože Dežman pa direktor državnega arhiva.

Deli s prijatelji