KDO BO KOGA?

Minister Počivalšek rešuje Cimos, Cimos pa toži državo

Objavljeno 19. april 2017 15.37 | Posodobljeno 19. april 2017 15.38 | Piše: A. L.

V sporu so zaradi unovčevanja garancije.

Cimos.

LJUBLJANA – Od propadle prodaje Cimosa italijanskemu skladu se o usodi koprskega podjetja bolj malo govori. Minister, pristojen za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek je pred časom dejal, da bodo storili vse, da Cimos ubranijo pred stečajem in da ohranijo delovna mesta v Sloveniji.

A odnos med državo in Cimosom trenutno ni najboljši, če sodimo po dogajanju na sodišču. Na gospodarskem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča je namreč potekal narok, saj Cimos toži državo in banko NKBM zaradi unovčevanja bančne garancije v znesku 1.675.000 evrov. Zala Lešnik s pravobranilstva, ki je zastopala državo, trdi, da so od pogodbe (katere, nam ne na eni niti na drugi strani niso povedali) lahko odstopili na podlagi določb in zahtevali unovčitev bančne garancije, ki je bila po njenih besedah pravočasno zahtevana.

Redkobesedni

Po koncu razprave na sodišču smo Lešnikovo ustavili, da bi nam povedala več o primeru, a nas je preusmerila na PR-službo. Precej kratek je bil tudi pooblaščenec Cimosa Blaž Hrastnik, ki je dejal, da gre za unovčevanje garancije, več o primeru pa ni želel povedati.

Na zadnjo besedo sodišča bo treba še počakati.

Deli s prijatelji