MIGRANTSKI VAL

Migrantski val pojenjal? Število migrantov v Dobovi krepko upadlo

Objavljeno 04. november 2015 11.29 | Posodobljeno 04. november 2015 11.30 | Piše: A. L.

Včeraj so na Dobovo prispeli štirje vlaki z nekaj manj kot 4300 tujci. Gre za občutno manjše število kot v preteklih dnevih, ko je mejo v Posavju v povprečju prečkalo več kot 7100 tujcev dnevno.

Utrinki iz Gornje Radgone.

DOBOVA – Včeraj nekaj po 22.30 je na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljal vlak s 1044 migranti. Po opravljenih postopkih in oskrbi so tujci nadaljevali pot proti Jesenicam in Vrhniki. Okoli sedme ure pa bo proti Jesenicam v spremstvu policistov odpeljal še en vlak s 450 tujci. Včeraj so na Dobovo prispeli štirje vlaki z nekaj manj kot 4300 tujci. Gre za občutno manjše število kot v preteklih dnevih, ko je mejo v Posavju v povprečju prečkalo več kot 7100 tujcev dnevno, so zapisali pri PU Novo mesto.

Po 7. uri je iz Hrvaške prišel še en vlak, na katerem naj bi bilo po podatkih hrvaških varnostnih organov 1050 migrantov.

Obveščeni o prihodu novih

Z območja PU Murska Sobota policija poroča, da je bilo 1320 migrantov, ki so bili včeraj čez dan iz Hrvaške na mednarodni mejni prehod v Petišovce pripeljani z 23 avtobusi, evidentirano v sprejemnem centru v Petišovci in Dolgi vasi, zvečer in ponoči pa so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Od hrvaških varnostnih organov so bili obveščeni, da bo danes med 7. in 8. uro iz Hrvaške na mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo okrog 550 migrantov. Postopek evidentiranja teh tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

V Celju čakajo na pet avtobusov

V Celju je bilo čez noč nameščenih 498 migrantov, ki so jih v Celje z avtobusi pripeljali iz Dobovca. Danes dopoldne jih bodo odpeljali v Šentilj.

Okoli pol dveh zjutraj je v Dobovec prispela še skupina 307 migrantov. Po končanem evidentiranju so jih v zgodnjih jutranjih urah odpeljali v Šentilj.

Danes dopoldne pričakujejo na MP Dobovec pet avtobusov migrantov, so sporočili iz PU Celje.

V Avstrijo 450 ljudi

Danes okoli 7.45 je izredni potniški vlak iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo organizirano prepeljal 450 v Sloveniji že evidentiranih migrantov, na poti iz Dobove pa je še drugi vlak danes, na katerem je 449 migrantov.

Po 8. uri spet sprejem

Ob 8. uri je bilo v nastanitvenem centru Šentilj 2964 migrantov. Ob 00.30 so v nastanitveni center Šentilj z avtobusi iz Gruškovja prispeli 204 migranti, ob 8.00 pa še 93 migrantov. Trenutno je v nastanitvenem centru v Šentilju 3261 oseb. Avstrijski varnostni organi ponoči migrantov niso sprejemali, po 8. uri pa jih bodo predvidoma spet začeli. Sprejemna centra v Središču ob Dravi in Gruškovju sta še prazna.

Deli s prijatelji