NE BO SNEGA?

Meteorologi: Priča smo toplotnemu obratu

Objavljeno 24. december 2017 11.01 | Posodobljeno 24. december 2017 11.01 | Piše: P. Pa.

Glede na napovedi nič ne kaže, da bi v prihodnjih dneh snežilo do nižin.

Si želite tak prizor? Ne bo ga še ...

LJUBLJANA – O belem in zasneženem božičem v nižinah lahko letos le sanjamo. Čeprav smo decembra imeli že nekaj snega, ga zdaj, ko bi ga bila večina vesela, ni. Namesto ohladitve smo zdaj priča »izrazitemu toplotnemu obratu«, pojasnjujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Na višinah med 700 in 1300 metri nad morjem je temperatura celo nad 10 stopinj. 

Na spletni strani Arsa napovedujejo, da bo danes pretežno jasno, v Ljubljanski kotlini se bo zadrževala megla, ki se bo občasno pojavila tudi ob morju. V višjih legah pa bo zelo toplo za ta čas. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, le v krajih z dolgotrajno meglo malo pod 0 °C.

»Jutri bo precej jasno, le na Primorskem in Notranjskem se bo postopno pooblačilo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod še megleno. Čez dan bo tudi marsikje po nižinah zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 2, ob morju okoli 3, najvišje dnevne večinoma od 5 do 10 °C.« Računalniška simulacija vremena za naslednjih 10 dni ne napoveduje sneženja. V sredo in četrtek pa bi se ponekod lahko pojavile padavine, a bomo verjetno zaradi visokih temperatur priča dežnim kapljam in ne snežinkam.

image

Deli s prijatelji