RODILA JE

Materi iz pekla odvzeli novorojenčka

Objavljeno 22. marec 2017 22.11 | Posodobljeno 22. marec 2017 22.12 | Piše: STA, Mo. S.

Sanda Alibabić se je menda že vrnila v pripor.

Visoko je noseča.

JESENICE – Sandi Alibabić, ki je od lani poleti v priporu zaradi očitkov o soodgovornosti za smrt dveletne hčerke, je jeseniški center za socialno delo odvzel otroka, ki ga je rodila pred dnevi, poroča časnik Dnevnik.

Njena odvetnica Darja Roblek zatrjuje, da so ji otroka odvzeli s prevaro, in ne izključuje možnosti tožbe. Dejala je, da je jeseniški center ob odvzemu otroka navedel »izgovor, da so potrebne preiskave, v resnici pa je šlo za izvajanje odločbe jeseniškega centra za socialno delo, ki so ji jo potem v porodnišnici tudi vročili«.

Pojasnila je tudi, da je otrok v rejništvu in da njegova mati soglasja o skrbništvu, ki so ji ga dan po odvzemu prinesle socialne delavke, ni podpisala. Roblekova je še izpostavila, da razmišlja o tožbi na evropskem sodišču za človekove pravice, saj se ji zdi »kršenje pravic otroka, ki ga mati ne more niti dojiti po rojstvu, nezaslišano«.

Alibabićeva se je v ponedeljek menda vrnila v pripor, kjer je tudi njen partner in soobtoženi ter domnevni oče odvzetega novorojenčka Mirzan Jakupi. Tožilstvo obtoženima očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je 4. julija lani vodila v smrt deklice.

Deli s prijatelji