POSLANEC

Marinič podal odstopno izjavo

Objavljeno 01. februar 2013 18.45 | Posodobljeno 01. februar 2013 18.45 | Piše: Ma. F., STA

Mariniča bo v DZ nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Odpovedal se bo vsem privilegijem in nadomestilom, ki bi mu kot poslancu lahko pripadali.

LJUBLJANA – Poslanec Branko Marinič je danes DZ podal svojo odstopno izjavo. Še danes se bodo poslanci tudi seznanili z njegovim odstopom. Prav tako se bodo seznanili z mirovanjem poslanskega mandata poslancu Marku Pogačniku (SDS) in Andreju Širclju (SDS). Oba sta bila namreč imenovana za državna sekretarja na ministrstvu za finance.

Mariniča bo v DZ nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš. Namesto Širclja bo mesto poslanca v DZ predvidoma zasedel Saša Ciglar, ki je med drugim podžupan Medvod in tehnični direktor v podjetju TIO Pnevmatika, Pogačnikovo mesto pa Rado Likar, ki je že bil poslanec.

Z odločitvijo sodišča se ne strinja

Marinič se je za odstop z mesta poslanca odločil po tem, ko je višje sodišče 23. novembra lani pritrdilo kranjskemu okrajnemu sodišču. To ga je zaradi goljufanja pri izpitu iz nemščine aprila lani spoznalo za krivega napeljevanja h kaznivemu dejanju ponarejanja listin in ga obsodilo na pet mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Marinič se z odločitvijo sodišča ne strinja, vendar je na novinarski konferenci 20. decembra lani dejal, da jo spoštuje. Kot je napovedal, se bo po odstopu vrnil na delovno mesto, ki ga je opravljal pred prevzemom poslanske funkcije. Napovedal je še, da se je odpovedal vsem privilegijem in nadomestilom, ki bi mu kot poslancu lahko pripadali, saj da se je vedno zavzemal za odpravo privilegijev.

Deli s prijatelji