POBUDA

Majda Potrata: Gorenak, zamenjajte poškodovano zastavo ali jo operite

Objavljeno 15. februar 2013 21.30 | Posodobljeno 15. februar 2013 21.30 | Piše: M. U.

Zastava Republike Slovenije je eden od treh državnih simbolov.

Pred vhodom notranjega ministrstva danes ob 12.30

LJUBLJANA – Poslanka SD Majda Potrata je zaradi menjave poškodovanih ali po zunanjosti neprimernih zastav na poslopjih državnih institucij pisala notranjemu ministru Vinku Gorenaku. Tako opozicijska poslanka ocenjuje, da »pogledi na pročelja državnih institucij, na katerih visijo umazane, obledele in poškodovane zastave, ne vplivajo dobro na razvijanje odnosa državljank in državljanov do državnih simbolov«. Potratova meni, da je »težko pričakovati, da bodo državljani sami bolj zavzeto in v večjem številu izobešali zastave«.

Državotvornost tudi pri zastavah

Poslanka piše ministru: »Glede na to, da vodite državotvorno ministrstvo in se velikokrat tudi sami izrekate o domoljubju in domovini, bi od vas pričakovala, da se bo vaša državotvornost prenesla tudi na spoštovanje zastave na pročelju institucije, ki jo vodite, in da bo tako tam vedno izobešena čista in nepoškodovana oziroma po zunanjosti primerna zastava«.

Zamenjajte zastavo na MNZ

Poslanka SD trdi, da zastava, izobešena na pročelju stavbe ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2, po zunanjosti ni primerna. Ministru zato predlaga, naj preveri stanje zastav na pročeljih stavb, ki sodijo pod njegov resor, in naj zastave zamenjajo, če so poškodovane, če pa so umazane, naj jih operejo.
 

Deli s prijatelji