TRAGEDIJA

Majda je odšla na piknik, vzela jo je Savinja

Objavljeno 22. avgust 2011 21.41 | Posodobljeno 23. avgust 2011 00.05 | Piše: Sebastijan Ozmec

Reka je v globino povlekla 35-letno mamico

Tok je 35-letnico potegnil pod gladino, tam se je zagozdila

ŠEŠČE – Slovenske vode so znova zahtevale smrtne žrtve kot že dostikrat v vročih poletnih mesecih, ko se marsikdo hladi na številnih kopališčih, bregovih rek, jezer in ob morju. Ta vikend je bilo še kako vroče, zato ni presenetljivo, da si je veliko ljudi v nedeljo poiskalo senco ali vodo. Kopanje pa je bilo tokrat usodno za mamico tridesetih let, ki jo je v globino potegnila reka Savinja.

Jez je bil zgrajen pred časom


Vroč nedeljski dan je za piknik s prijatelji ob vodi izkoristila tudi 35-letna Majda Duša iz vasi Galicija v občini Žalec. Odpravila se je do kraja Šešče, kjer se ob Savinji vije hmeljarska pot. Lokacija je idealna za piknike in kopanje, saj gre za varovano območje narave. Nekaj metrov stran od mostu je jez, zato je voda nad njim malce globlja in ravno prava za osvežitev. Jez oziroma kamnito drčo so zgradili nedolgo tega, da Savinja ne bi več poplavljala, tako kot je to počela v letih 1954, 1990 in 1998, ko so narasle vode prizadele tudi Laško in Celje.

Prav na tem koncu so se ustavili Majda in prijatelji, ki so si zaželeli osvežitve. Prijetno druženje, kramljanje in kopanje je okoli sedme ure zvečer dramatično končala tragedija.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Zagozdila se je med skale, po truplo potapljači

Deli s prijatelji