ODKRITO

Lukšič: Zaslužim 2300 evrov in ne skrivam računov

Objavljeno 24. januar 2013 23.41 | Posodobljeno 25. januar 2013 00.02 | Piše: Ma. F., S. U.

SD meni, da so za državo edina možnost predčasne volitve, ki bi morale biti čim prej.

Igor Lukšič.

LJUBLJANA – Igor Lukšič se je v sredo udeležil stavke pred univerzo, nato pa še pred vlado. O poročilu protikorupcijske komisije je povedal, da po zakonu ni zavezan oddaji poročila o premoženjskem stanju, vendar se mu zdi pošteno, da to naredi. Brez težav se je razgovoril tudi o višini svoje plače. »Zaslužim 2300 evrov ter še nekaj za vožnjo in prehrano,« je povedal in dodal, da se je vedno ukvarjal z neprofitnimi dejavnostmi. »Živim samo od te plače,« je pojasnil, nato pa pripomnil, da na leto vendarle še zasluži okoli tisoč ali dva iz naslova fakultete. Kot še dodaja oddaji Požareport, tudi nima nobenih skritih računov.

O vladi in njenem predsedniku

»Ta vlada je imela slabo politiko, ki je za Slovenijo škodljiva.« Kot še meni, so se znotraj vlade začele razprtije, ki bi v vsakem primeru pripeljale do današnjega stanja, tudi če ne bi bilo poročila protikorupcijske komisije. Lukšič je ponovno poudaril, da bi bilo za skrajšanje te agonije, v katero vstopa Slovenija, dobro, da premier Janez Janša odstopi. Prav tako naj Slovenija ne spreminja volilnega sistema.

PS po poti Zaresa?

Meni, da s stranko Pozitivna Slovenija, ki je izgubila kredibilnost, ne more it v koalicijo. Jankovićevi stranki napoveduje usodo Zaresa. »Menda se na levi strani že ustanavlja nova stranka, a Slovenci so šli že dvakrat na led pri njenih predhodnicah,« je še povedal v omenjeni oddaji.

 

Deli s prijatelji