KAZNUJEJO

Ljubljanski redarji zanikajo, da bi delali razlike

Objavljeno 14. oktober 2011 10.00 | Posodobljeno 14. oktober 2011 10.00 | Piše: D. P.

Potrebovali so več kot uro, da so prišli preverit domnevno kršitev

Za represivne organizacije s kratko zgodovino je značilno, da je nadzor nad njihovim delovanjem pogosto pomanjkljiv

LJUBLJANA – Mestno redarstvo MU MOL Ljubljana zanika, da bi ukrepali selektivno, na kar nas je v svoji zgodbi opozoril Aleksander Polšak.

»Ne moremo se strinjati z navedbo selektivnega ukrepanja, saj so redarji Mestnega redarstva MOL zavezani temu, da ravnajo in ukrepajo skladno z veljavno cestnoprometno ureditvijo in signalizacijo.«

Kršiteljev veliko, redarjev (pre)malo

Pojasnjujejo, da je reakcijski čas vezan na veliko število prometno kritičnih točk, razpoložljivost patrulj (na kraj se napoti najbližja patrulja), omejeno število pajkov, v to pa je vključen tudi sam postopek odvoza.

»Treba pa je upoštevati tudi dejstvo, da Mestno redarstvo MU MOL posveča še posebno pozornost nepravilno parkiranim vozilom, ki ovirajo ostale udeležence v prometu. Sem sodijo tudi tista vozila, ki so parkirana na parkirnih mestih označenih z ustrezno parkirno signalizacijo oziroma so rezervirana za točno določene upravičence (parkirna mesta za invalide, parkirna mesta rezervirana za državne institucije ipd.),« pojasnjujejo. Očitno parkiranje na prostoru namenjeno za dostavo ne sodi med nujne primere.

Potrebovali so 65 minut

Sporočili so tudi, kako so ukrepali v primeru Aleksandra Polšaka: »Naj ob tem dodamo, da je bila po klicu prijavitelja ob 15.15 na telefonsko številko operativno-komunikacijske pisarne Mestnega redarstva MU MOL na kraj poslana patrulja, ki je prispela skladno z zgoraj omenjenimi možnostmi ob 16.20. Omenjenih vozil na parkirnem mestu za dostavo v tem času ni bilo. Za vozila, parkirana na parkirnih mestih, ki so rezervirana za uslužbence Ministrstva za notranje zadeve RS, zakonske podlage za ukrepanje ni bilo, saj so imela ustrezna dovoljenja.«

Deli s prijatelji