NA ZDRAVJE

Laščani s pivom in v cvetju

Objavljeno 11. julij 2011 22.36 | Posodobljeno 12. julij 2011 00.00 | Piše: L. K.

V četrtek začetek tradicionalne, 
že 47. poletne prireditve

Med pivom se bo bohotilo tudi cvetje
LAŠKO – Le še nekaj ur nas ločuje od velikega tradicionalnega dogodka, s katerega le redki odidejo malodušni, saj je prostor namenjen le zabavi, druženju in kralju – laškemu pivu.

V Laškem bo namreč prireditev Pivo in cvetje, že 47. po vrsti. Potekala bo med četrtkom in nedeljo, to je od 14. do 17. julija. Pravzaprav se bo začelo že dan prej, v sredo, s prireditvijo Dan Laščanov, ki je že 11. po vrsti, prireditvijo, na kateri se zberejo vsi Laščani, tudi tisti, ki ne živijo več v Laškem in ki sicer pridejo tja le še za prvega novembra. Okoli 600 do 700 ljudi pričakujejo že v sredo, vse skupaj, do nedelje, pa kar 110.000. Letos bodo odri prvič poimenovani po blagovnih znamkah, občinsko dvorišče ne bo več namenjeno narodnozabavni glasbi, kot so nam prišepnili organizatorji, ampak drugačnim ritmom.

Glasba na poskok bo tokrat pri hotelu Hum, oder Bandidos bo namenjen mlajšim in rocku, na Glavnem trgu, ki ga bodo preimenovali v Zlatorog, pa bo pop. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili kar 30 vrhunskim glasbenim izvajalcem, od četrtka do sobote pa bo po ulicah Laškega potekala tudi obširna predstavitev etnografskega izročila. Še o prevozih do Laškega: ti bodo urejeni od četrtka naprej, ob rednih vlakih bodo tudi tokrat organizirali še izredne; v petek bo iz Celja do Laškega vozil na vsakih 30 minut, v soboto na vsakih 20, poskrbeli pa bodo tudi za dodatne prihode iz Ljubljane, Sevnice in Maribora.
Deli s prijatelji