ISKANJE PISCA

Kunstelj pravi, da je Tomaž Majer Janša

Objavljeno 13. december 2011 09.23 | Posodobljeno 13. december 2011 09.23 | Piše: T. L.

Po podatkih republiškega statističnega urada je v Sloveniji sedem Tomažev Majerjev.

Kljub deževju se je včeraj na Prešernovem trgu zbralo kar nekaj ljudi. Prišel je tudi Janković, a ne v trenirki.

LJUBLJANA – Iskanje avtorja spornega zapisa Tomaža Majerja je bilo doslej neuspešno, medijem ga namreč ni uspelo izbrskati.

Kunstelj: Janševi psevdonimi povezani z majem

Na svojem blogu Mikstone je nekdanji specialec Mitja Kunstelj, zapornik, ozdravljeni narkoman in bloger, že pred dnevi opozoril, da je avtor zapisa Janez Janša. Takole piše: »Danes SDS razlaga svoji bazi, da so izigrani in pokradeni! Slovenijo so prodali čefurjem. Janković je uvozil 200.000 južnjakov, ki so dobili te volitve. Z avtobusi so jih vozili na volilna mesta v trenirkah, pa obvezno so bili nepismeni in opremljeni z listki, koga voliti. Zadnji teden so obiskovali južnjake in jim grozili, da jim bo Janša vzel državljanstvo. Takšne in podobne primitivne in pritlehne objave najdete na uradni strani SDS. Svet kot zarota na vsakem koraku. Kam plove naša barka? Avtor tega bolnega zapisa je Janez Janša! Njegovi psevdonimi so vedno povezani s pomladnim mesecem majem! Jože Maj … Majer, Majnik, Koštomaj in ostali priimki z besedo ‘maj‘ so njegov prstni odtis!« 

Kdo je pisec Tomaž Majer?

Kdo je Tomaž Majer tako javnosti še vedno ostaja neznanka. Majerja namreč ne poznajo niti na Vrhniki. »Janković ni imel organizirane stranke kot preostali, v vsakem mestu je imel poseben štab, ki se je ukvarjal samo s klicanjem novih državljanov. Razpolagali so s kopijami volilnih imenikov in seznami iz uradnih evidenc prebivalstva. Takšen štab so imeli celo pri nas na Vrhniki,« je med drugim Majer zapisal na spletni strani SDS. Ko pa so novinarji Dela Majerja iskali na Vrhniki, ga niso našli. Preklicali so vse Majerje v telefonskem imeniku, a Tomaža niso izsledili. Vse verjetnejše so tako domneve, ki se sicer pojavljajo od vsega začetka, da gre za psevdonim oziroma izmišljeno ime. Vprašanje je le, kdo se skriva za njim.

Sedem Tomažev Majerjev, a nobeden ni pravi

Če na spletni strani republiškega statističnega urada vtipkamo ime Tomaž Majer, dobimo sedem zadetkov. Tomaži Majerji, s katerimi so stopili v stik novinarji, ki iščejo pisca, so zanikali kakršno koli povezavo z zapisom na strani SDS, menda novinarji Dnevnika od vseh sedmih niso stopili v stik le s tistim iz Slovenskih Konjic.

Podatkov o piscu besedila, ki je dal povod za včerajšnji prvi uradni shod trenirkarjev v Ljubljani, nimajo niti na sedežu stranke SDS. Ali gre za psevdonim in ali imajo v stranki kontaktne podatke avtorja zapisa, iz stranke novinarjem Dela še niso odgovorili. 

Deli s prijatelji