KAMPANJA

Kučan zahteva opravičilo, ker ni stric iz ozadja

Objavljeno 20. november 2012 09.29 | Posodobljeno 20. november 2012 09.33 | Piše: P. J.

Nekdanji predsednik države poziva predsedniškega kandidata Pahorja, naj končno razkrije, kdo je pritiskal nanj iz ozadja.

Milan Kučan je bil slavnostni govornik proslave.

LJUBLJANA – »To so resne obtožbe, zato zahtevam, da izvemo, kdo, kdaj in kaj je zahteval od nekdanjega predsednika vlade,« je o stricih iz ozadja v Odmevih dejal nekdanji predsednik države Milan Kučan. Dejal, je da ni nikoli deloval iz ozadja, ampak vedno le iz ospredja.

Ne zanika svojega vpliva

Kučan je pozval zmagovalca prvega kroga volitev, Boruta Pahorja, naj javno razkrije, kdo so strici iz ozadja. Dejal je, da Pahorja zavezuje politična etika, da takšne skrivne in mafijske združbe razkrije. Pravi, da je Pahor dolžan razkriti, kdo je od njega kot od nekdanjega predsednika vlade kaj zahteval.

Med drugim je dejal tudi, da pričakuje opravičilo, saj se njegovo ime ves čas omenja v povezavi s strici iz ozadja. Kučan ni zanikal svojega političnega vpliva, je pa dejal, da vedno deluje transparentno in na očeh javnosti. Pravi, da socialna omrežja delujejo povsod in da so prav politične stranke izraz teh mrež.

Predsednik kot zaščitnik

Spregovoril je tudi o Janševi vladi in dejal, da ni sposobna korektnega dialoga in iskanja rešitev za skupno dobro. Meni, da je to razlog, da je prišlo v soboto do protestov na Kongresnem trgu. Pravi tudi, da ima obstoječa vlada alternativo, in upa, da je ne vidi samo on.

Dodal je še, da je predsednik države vrhovni zaščitnik ustavnosti, zakonitosti in vrednot. »Torej vsega, kar se danes razkraja in poskuša zamenjati z nečim drugim.«

Deli s prijatelji