VDAL SE JE

Kučan odgovarja Janši, kje je spal med vojno

Objavljeno 25. julij 2014 12.57 | Posodobljeno 25. julij 2014 12.57 | Piše: P. J.

Pravi, da ni spal v zaklonišču globoko pod Cankarjevim domom.

Milan Kučan naj bi svojo odsotnost sporočil kar prek poslanske skupine Pozitivne Slovenije.

LJUBLJANA – Čeprav je bivši predsednik države Milan Kučan dejal, da se v dialog z Janšo ne spuščal, se je zdaj vendarle odzval. V Delu so objavili njegov odziv na zapis Janeza Janše, da je med vojno spal le vrhovni poveljnik Kučan in da je sejo predsednik sklical šele 12 ur po tem, ko so tanki odšli iz vojašnic.

»Predsedstvo se je sestalo tri ure in pol po tem, ko je bil, kot piše Janša sam, ob poltretji uri zjutraj obveščen o izhodu tankov iz vojašnic obrambni minister in avtor Premikov Janša,« je zapisal Kučan.

Po odzivu Janše na intervju z Antonom Peinkiherjem je zapisal: »Trditev Janše, da sem sklical sejo predsedstva šele dvanajst ur po tem, ko so tanki odšli iz vojašnice, zanikajo dejstva in besede samega Janše iz leta 1992. Sejo sem za sedmo uro sklical kmalu po tem, ko sem nekaj po četrti uri zjutraj prišel v pisarno.«

Kučan se je dotaknil še dela izjave, da je spal med vojno le Kučan. »Kolikor sem sploh spal, sem to počel v pisarni v prvem nadstropju na vogalu Erjavčeve in Prešernove ceste, med vožnjami v Zagreb na pogajanja o premirju z ministrsko trojko Evropske skupnosti pa tudi doma v Murglah. Nisem pa ne spal ne delal v zaklonišču globoko pod Cankarjevim domom. Kolikor vem, se tja ni zatekel tudi noben član predsedstva RS,« je še za konec zapisal Kučan.

Deli s prijatelji