ODLOČITEV

Kresalova s tožbo nad protikorupcijsko komisijo

Objavljeno 24. avgust 2011 21.43 | Posodobljeno 24. avgust 2011 22.45 | Piše: Mo. S./STA

Ostaja na čelu stranke LDS, saj so jo podprli prav vsi člani sveta stranke

Kresalova ostaja na čelu LDS

LJUBLJANA – Predsednica LDS Katarina Kresal je po večurni razpravi prejela absolutno podporo članov sveta stranke. Zanjo je glasovalo 54 članov sveta, proti ni glasoval nihče.

Napovedala je tožbo

Po seji je izrazila zadovoljstvo s podporo članov sveta in napovedala, da bo vložila tožbo zoper odločbo komisije za preprečevanje korupcije. Več o napovedani tožbi ni želela povedati.

Z mislimi že pri naslednjih volitvah

Podpore članov sveta je Kresalova vesela in zadovoljna, da ji kolegi v stranki zaupajo ter si želijo, da gredo skupaj naprej. »Današnji dogodek je dobra osnova za naše delo naprej,« je dejala Kresalova in napovedala, da se bo morala stranka dobro pripraviti za prihodnje volitve.

Na teh nameravajo staviti na vrednote, »v okviru katerih LDS vedno dela«, to so po njenih besedah pravna država, človekove pravice, učinkovito gospodarstvo in načelnost.

Podprli so jo že pred sejo

Kresalovo so že pred sejo sveta podprli vidni člani stranke, ki so tudi njen odstop z mesta ministrice označili kot korektno potezo.

Spomnimo ...

Preverjanje podpore v svetu stranke je Kresalova zahtevala po tem, ko je zaradi nepravilnosti pri najemu prostorov NPU odstopila z mesta ministrice za notranje zadeve. Komisija za preprečevanje korupcije je 10. avgusta ugotovila, da ravnanje pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad ustreza definiciji korupcije. Že dan prej je računsko sodišče omenjenemu poslu izdalo negativno mnenje.

 

Deli s prijatelji