ŽALJENJE

Kresalova s tožbo nad Jelinčiča

Objavljeno 08. junij 2012 13.35 | Posodobljeno 08. junij 2012 13.14 | Piše: S. U.

Po mnenju prvaka SNS naj bi bila leta 2010 Kresalova osebno usmerjala policijsko preiskavo.

Nekoč poslanska kolega, danes le še na zatožni klopi?

LJUBLJANA – Prvak SNS in nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti bo moral očitno (spet) sesti na zatožno klop. Tožilstvo ga je namreč obtožilo žaljive obdolžitve nekdanje ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo, ki je začelo kazenski pregon pred dobrima dvema letoma na predlog Katarine Kresal, je po končani sodni preiskavi obtožbo vložilo sredi aprila zaradi dveh kaznivih dejanj žaljive obdolžitve na račun Kresalove oziroma Gorana Klemenčiča, poroča Delo.

Začetek z afero Prijatelj

Začetek incidenta sega v marec 2010, ko je bil zaradi izsiljevanja prijet poslanec SNS Srečko Prijatelj, hkrati pa sta bila na zaslišanje zaradi domnevnega nezakonitega dogovarjanja glede zemljišč za letalski muzej odpeljana tudi Jelinčič in takratni kmetijski minister Milan Pogačnik.

Jelinčič je takrat javnosti pokazal dokumente, ki naj bi vsebovali elektronsko komunikacijo med takratnim državnim sekretarjem na ministrstvu za notranje zadeve Klemenčičem in ministrico Kresalovo in naj bi dokazovali, da je Kresalova osebno usmerjala policijsko preiskavo.

Poleg Kresalove, tudi tožba o domnevni korupciji

Tožilstvo sicer želi Jelinčiča preiskovati tudi zaradi domnevno nezakonitega dogovarjanja o gradnji letalskega muzeja. Naj spomnimo, da je šlo za domnevno korupcijo pri dogovorih o spremembi namembnosti zemljišč v Prekmurju, kjer naj bi zgradili letalski muzej, v zameno za glasove proti interpelaciji takratnega ministra Pogačnika in glasove za zakon o kmetijskih zemljiščih.

Deli s prijatelji