SODNA BITKA

Sodišče zavrnilo babico koroških dečkov

Objavljeno 06. februar 2018 14.43 | Posodobljeno 06. februar 2018 15.35 | Piše: T. K.

Sodišče meni, da bosta zaradi zahtevne vzgoje bolje napredovala v rejniški družini kot pri starih starših.

LJUBLJANA – Upravno sodišče v Mariboru je zavrnilo tožbo babice dečkov, ki jo je ta vložila aprila 2016, ker ji ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ni prisodilo rejništva nad vnukoma.

Kot poroča Delo, je sodišče v sodbi zapisalo, da izvajanje rejništva pri Mariji Otorepec ne bi bilo v korist obeh otrok. Sodni izvedenec ugotavlja njene pomanjkljive kompetence za opravljanje kakovostne rejniške vloge, saj je njuna vzgoja zaradi krute izgube mame še bolj zahtevna.

 

Po pravico v Strasbourg

Otorepčeva se bo pritožila na vrhovno sodišče. Njen odvetnik, ki je zgrožen nad dolgotrajnostjo postopka in njegovo vsebino, pa je povedal, da se je obrnila tudi na evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

V sodbi so tudi zapisali, da sta stara starša primerna za dejavno vlogo babice in dedka in da bi bil njihov odnos v veliko dolgoročno korist otrok, čeprav jima rejništva niso dodelili, še piše omenjeni časnik.

 

Dečka imata stabilnost in se dobro počutita

Skrbnica otrok sporoča, da sta otroka sprejela novo okolje in skrbnike ter da uspešno napredujeta. Več o primeru koroških dečkov preberite na povezavi.

Deli s prijatelji