SPRIČEVALO

Koren Gombočeva: Nisem ponarejela in ne bom odstopila

Objavljeno 22. januar 2013 11.14 | Posodobljeno 22. januar 2013 10.48 | Piše: A. L.

Poslanka SDS vztraja, da ni ponarejala. Kdo ji ga je potem, če ga je kupila (ali dobila), (pro)dal?

Poslanka ne priznava ponarejanja spričevala.

LJUBLJANA – »Nič nisem ponarejala, zato to ne more biti laž,« je včeraj v oddaji Iz poslanskih klopi novinarki koroškega radia Ireni Fasvald povedala poslanka SDS Alenka Koren Gomboc. Kot poroča Dnevnik, je s seboj prinesla tudi potrdilo o nekaznovanosti s slovenjgraškega sodišča, ki ga je morala novinarka prebrati v celoti. To sicer ne spremeni dejstva, da je uporabljala ponarejeno spričevalo (ni nujno, da ga je ponaredila sama, lahko bi ji takega nekdo izdal, ji ga morebiti prodal), poleg tega pa se je njen prejšnji primer končal pred šestimi leti na tožilstvu, kjer pa so se o kazni pogodili. Spomnimo, je zadevo pred kratkim razkrilo tožilstvo, čeprav je poslanka to vseskozi zanikala.

Goljufala pri kreditih?

Sicer pa afera ponarejeno spričevalo ni edina, v katero naj bi bila vpletena poslanka SDS. Pred nekaj tedni je namreč v javnosti odjeknila zgodba, v kateri Koren Gombočevo obtožujejo, da je pri odobravanju kreditov jemala tudi nekaj denarja zase.

Odstopiti? Zakaj?

Poslanka je prepričana, da za celotno gonjo stojijo mediji, za zdaj pa še ne namerava odstopiti. V SDS pa so pri izjavah o celotni zadevi zelo previdni. »Pričakujemo, da bo ga. Koren Gomboc sama pojasnila in odgovorila na očitke,« so pred kratkim za naš portal zapisali v odgovorih. Vprašanje, ali bo stranka SDS zahtevala izstop članice Koren Gomboc, je ostalo neodgovorjeno.

Deli s prijatelji