RAZKRIVAMO: PEČEČNIK SE LAHKO VESELI

Konec sage okoli Plečnikovega stadiona, Arso je odločil

Objavljeno 21. april 2017 20.01 | Posodobljeno 21. april 2017 20.31 | Piše: Ma. M., K. K.

Poslovnež Joc Pečečnik je po skoraj desetih letih od Agencija RS za okolje dobil dovoljenje za izgradnjo Bežigrajskega športnega parka, tako se prenova Plečnikovega stadiona lahko začne.

LJUBLJANA – Agencija RS za okolje je v ponovnem postopku izdala okoljevarstveno soglasje za izgradnjo Bežigrajskega športnega parka. Prenova se lahko začne, še pred začetkom pa naj bi Joc Pečečnik potrošil okoli 20 milijonov evrov. 

Saga okoli Bežigrajskega športnega parka se vleče že deset let, potem ko je bilo leta 2007 sklenjeno partnerstvo z Mestno občino Ljubljana (MOL) in olimpijskim komitejem ter ustanovljena gospodarska družba Bežigrajski športni park (BŠP). Vse od takrat pa Pečečnik ni in ni mogel dobiti dovoljenja za prenovo in gradnjo, nasprotovala je Agencija RS za okolje tako kot tudi prebivalci sosednji Fondovih blokov. Zdaj ovir ni več.

Ovir ni več, saj hrup ne bo prekomeren

Takole pojasnjuje Arso: »Agencija je v izreku okoljevarstvenega soglasja predpisala projektne in okoljevarstvene pogoje glede časa obratovanja, varstva zraka, varstva voda, ravnanja z odpadki, varstva pred hrupom in vibracijami, svetlobnega onesnaževanja, elektromagnetnega sevanja, kulturne dediščine, varstva krajine in prometne varnosti.«

Poslovnež Joc Pečečnik, ki naj bi do zdaj v projekt vložil 20 milijonov evrov, je s prstom, da projekt ni stekel, vselej kazal na Arso, ki ni izdal dovoljenja. Zdaj pa je to le storil in prenova dotrajanega stadiona, ki že leta sameva in kazi ugled Ljubljane, se lahko začne.

Deli s prijatelji