NIČ VEČ DRAŽB

Konec poceni stvari pri policiji

Objavljeno 12. december 2015 14.36 | Posodobljeno 12. december 2015 14.37 | Piše: Mo. S.

Obveznosti poštenega najditelja ostajajo nespremenjene, saj mora najdeno stvar vrniti lastniku ali pa jo izročiti policiji, ki o najdbi še vedno sestavi zapisnik.

LJUBLJANA – Policisti so v preteklosti redno prirejali dražbe najdenih stvari, na katerih se je našlo tako rekoč vse. Po smešno nizkih cenah so ponujali mobilnike, kolesa, motorna kolesa, različne pripomočke, oblačila in drugo. Zdaj pa je tega konec.

»Od 12. decembra 2015 naprej, ko bo začel veljati nov pravilnik o postopku z najdenimi stvarmi, v policiji ne bomo več organizirali javnih dražb. Za prodajo najdenih predmetov bo odslej skrbela Finančna uprava RS,« so sporočili policisti.

Pravilnik prinaša nekaj novosti pri ravnanju z najdenimi stvarmi. Obveznosti poštenega najditelja ostajajo nespremenjene, saj mora najdeno stvar vrniti lastniku ali pa jo izročiti policiji, ki o najdbi še vedno sestavi zapisnik. Prav tako policija še vedno išče lastnika najdene stvari in objavi podatke na svojih spletnih straneh kot tudi na oglasni deski policijske postaje, na območju katere je bil predmet najden.

Po novem pa policija najdene stvari (razen orožja in prepovedanih drog) po poteku 30 dni od najdbe preda Fursu v hrambo in nadaljnji postopek. Furs bo tako najdene stvari po poteku enega leta prodal, če se njihov lastnik ne bo našel ali pa če pošteni najditelj ne bo izrazil interesa za pridobitev lastninske pravice, še pravijo pri policiji.

Deli s prijatelji