OGLASNO SPOROČILO

Konec čakalnih vrst

Objavljeno 14. avgust 2014 12.41 | Posodobljeno 03. september 2014 15.04 | Piše: I. K.

Neskončno čakanje na termin pregleda pri zdravniku nas običajno spravlja ob živce, iz prenatrpanih čakalnic pa bi največkrat najraje kar zbežali.

Zavedamo se, da zdravnika moramo obiskati, zato je iskanje zasebnih zdravstvenih storitev naslednji korak. Tu pa se običajno zaplete. Kam? Rešitev je www.zdravstvenestoritve.net.

Saj veste, kako gre tista 'Samo, da bo zdravje …' In ker čakanje na pregled, ultrazvok, operacijo lahko traja in traja nemalokrat pomislimo na zasebnika in ga obiščemo. Če ga najdemo, seveda. Mi smo informacije o zasebnikih poiskali na portalu Zdravstvenestoritve.net, ki po besedah njegovih ustvarjalcev na najlažji in najhitrejši način omogoča dostopnost do celovitih informacij ponudbe zasebnikov.

Informacije na dosegu roke

Naš obisk portala je potrdil, da je iskanje res enostavno. Informacije smo lahko iskali anonimno, brez registracije. V iskalniku smo izbrali storitev, za katero smo želeli najti ponudnika, in sicer zobozdravstvo, osnovni pregled. Izbrali smo še regijo in sistem nam je prikazal nabor ponudnikov z iskano storitvijo ter pripadajočimi cenami. Cene smo lahko razvrstili po padajočem in naraščajočem sistemu in celo imeli možnost izbrati občino regije, v kateri je storitev na voljo. Uporabni so tudi ostali podatki o izbranem zasebniku, saj s klikom na njegovo 'vizitko' poleg storitev s cenami izvemo še ostale ključne informacije, kot so natančen zemljevid lokacije, morebitne dodatne izpostave v občini ali drugih krajih v Sloveniji, delovni čas, telefonska številka, e-naslov in naslov spletne strani, če jo ponudnik ima.

Koliko stane preskok vrste?

Pregled zdravstvenih storitev, ki jih ponuja portal Zdravstvenestoritve.net, je pokazal zanimiva dejstva. Cene storitev se po regijah močno razlikujejo. Tako boste na primer za kardiološki pregled v Murski Soboti plačali le 40 evrov, v Mariboru 70 evrov, v Ljubljani pa boste za pregled lahko odšteli tudi do 90 evrov. Podobno lahko opazimo pri prvem pregledu specialista nevrologa. V Grosuplju se cena giblje od 50 evrov navzgor, v Mariboru boste za pregled plačali 70 evrov, v Ljubljani pa lahko tudi do 100 evrov. Nekatere cene imajo cenovni razpon. To pomeni, da je na voljo začetna cena, ki iskalcem ponuja prvo informacijo o storitvi. Končna cena je namreč odvisna od več dejavnikov, zato na portalu svetujejo, da takšnega ponudnika iskalec pokliče in se z njim o izbrani storitvi pogovori.

Odločitev je na nas

Zdravstvene storitve zasebnikov so plačljive, cene zelo različne. In če nekaj plačamo, zagotovo pričakujemo tudi kakovost. Kakovostnih storitev pa nam nihče ne more zagotoviti, o njih se moramo prepričati sami. Na drugi strani o tem, ali bomo z zdravstveno storitvijo zadovoljni, lahko ure in ure razmišljamo tudi v čakalnici, polni ljudi. Pa vendar, zdravje je eno samo. In to, žal, nikoli ne čaka.

Deli s prijatelji