PREHUDI PRITISKI

Komisija soglasna: po razkritju gre Krašek naprej

Objavljeno 15. december 2015 10.05 | Posodobljeno 15. december 2015 10.05 | Piše: STA, T. L.

Mandatno-volilna komisija je soglasno sklenila, da se DZ predlaga predčasna razrešitev direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Kraška.

Karieri Kraška in Čukove je zaznamovala ta fotografija, menda nekje s hrvaške obale.

LJUBLJANA – Mandatno-volilna komisija DZ je danes soglasno sklenila, da se DZ predlaga predčasna razrešitev direktorja agencije za varstvo konkurence (AVK) Andreja Kraška. Poslanci o predlagani razrešitvi niso razpravljali, le Jože Tanko (SDS) si je zaželel več pojasnil o predlogu, o katerem bodo odločali še na decembrski seji.

Vlada je predlog za predčasno razrešitev Kraška, ki ga je sprejela na nedeljski dopisni seji, v DZ poslala v ponedeljek, mandatno-volilna komisija pa ga je morala obravnavati danes, saj mora biti predlog o razrešitvi s 30. decembrom sprejet še na decembrski seji.

DZ je s sklepom, sprejetim decembra 2012, Kraška za direktorja AVK imenoval za pet let z možnostjo ponovnega imenovanja po ponovno izvedenem javnem natečaju. Krašek in agencija sta nato 4. januarja 2013 sklenila pogodbo o zaposlitvi, in sicer za določen čas od 1. januarja 2013 do 13. decembra 2017.

Konec letošnjega novembra pa je Krašek DZ in AVK poslal zahtevo za razrešitev z mesta direktorja. Kot je ob tem zapisal, je bil deležen »nenehnih pritiskov«, s tem pa se je odzval na očitke v nekaterih medijih, da naj bi njegova domnevna zveza z odvetnico Matejo Čuk povzročila navzkrižje interesov pri nekaterih zadevah, ki jih je obravnaval AVK.

Deli s prijatelji