SPORNI PROJEKT

Koliko je s projektom za 1,4 milijona zaslužil Pikalo in koliko Lukšičev brat

Objavljeno 14. januar 2014 12.19 | Posodobljeno 14. januar 2014 12.21 | Piše: P. J.

Stroški dela so znašali več kot 1,1 milijona evrov, koliko je zaslužil Lukšičev brat, pa ne želijo razkriti.

Najbrž prihaja čas, ko bo kdaj moral zaslužiti tudi svoj prvi evro so dejali pri založbi

LJUBLJANA – Socialni demokrati (SD) so prepričani, da so bili minister Jernej Pikalo, predsednik stranke Igor Lukšič in državni sekretar na Pikalovem ministrstvu Aljuš Pertinač ovadeni preprosto zato, ker je stranka SD edina, ki ima čiste roke. »Gre za organizirano natolcevanje,« je dejal. A dejstvo je, da je ministrstvo za šolstvo pod Lukšičevim vodstvom na razpisu FDV podelilo približno 600.000 evrov, še dodatnih 800.000 pa SAZU.

Ne ve, koliko so znašale plače

»Tistim, ki delamo dobro, se take stvari podtikajo,« je, kot poroča 24ur, dejal Jernej Pikalo. V okviru projekta Državljanska vzgoja, za katerega je FDV dobil sredstva, je Pikalo v enem letu in pol dobil 29.000 evrov plače in še nekaj sto evrov od SAZU. Stroški dela so znašali 1.143.721 evrov, od tega za plače 942.073, za honorarje 35.484 evrov, za podjemne pogodbe 32.491 evrov in za prispevke 133.673 evrov.

Na fakulteti niso želeli povedati, koliko je znašala plača brata Igorja Lukšiča Andreja A. Lukšiča, Jernej Pikalo pa je dejal, da sam na pamet ne ve, koliko je znašala plača njegovih sodelavcev, da pa meni, da ni bil on tisti, ki je imel najvišjo plačo.

Krivca išče drugje

Prenova programa, za katerega je bilo namenjeno 1,4 milijona evrov, je ostala le na papirju, od tega šolarji nimajo nič. Pikalo pa pravi, da so glede državljanske vzgoje pripravili konkretne rešitve, ki pa niso bile implementirane, ob tem pa kaže s prstom na bivšega ministra Žigo Turka, ki je spremenil ime predmeta, ni pa izpeljal posodobitve.

Deli s prijatelji