NOV USPEH

Kolektor prevzel italijanskega proizvajalca

Objavljeno 29. november 2017 13.04 | Posodobljeno 29. november 2017 13.04 | Piše: S. U.

»Vidimo veliko sinergij z našimi programi ter največjo dodano vrednost akvizicije,« so povedali v Kolektorju.

IDRIJA – Koncern Kolektor je podpisal pogodbo, s katero je postal lastnik italijanske skupine Microtel Group, ki proizvaja elektronske module in senzorje. S prevzemom bodo dopolnili portfelj izdelkov programa elektronike in pogonov ter postali eden najpomembnejših ponudnikov teh komponent in sistemov, so sporočili iz Kolektorja.

S tem bomo postali eden od najpomembnejših ponudnikov tovrstnih komponent in sistemov v Evropi in svetu.

Na poti proti milijardi

»Kolektorjeva vizija je, da se do leta 2020 približa milijardi evrov prometa. Za dosego tega cilja, poleg vlaganj v organsko rast, vodimo tudi aktivno politiko akvizicij. S prevzemi pridobivamo nove tehnologije in kompetence, iščemo sinergije z obstoječimi programi ter tako izboljšujemo vrednost naše ponudbe,« so zapisali v sporočilu.

»Z nakupom Microtela bomo okrepili in dopolnili produktni portfelj programa Elektronika in pogoni, ki deluje znotraj poslovne divizije Komponente in sistemi v mobilnosti, in s tem postali eden od najpomembnejših ponudnikov tovrstnih komponent in sistemov v Evropi in svetu,« so pojasnili.

Specialna elektronika in senzorika

Microtel Group se ukvarja s proizvodnjo specialne elektronike in senzorike na osnovi tehnologije izdelave tiskanih vezij na keramiki. Kot pravijo v Kolektorju, je ključno, da je Microtelu na osnovi te tehnologije uspelo razviti tlačne in kombinirane tlačno-temperaturne senzorje, ki jih vrsto let dobavljajo tudi avtomobilski industriji. »In prav na tem področju vidimo veliko sinergij z našimi programi ter največjo dodano vrednost akvizicije,« so navedli.

Microtel Group ima proizvodna podjetja v Italiji (Microtel) in Nemčiji (Siegert electronic) ter predstavništva v Franciji in na Kitajskem. Letno ustvari več kot 45 milijonov evrov prometa in zaposluje 350 ljudi.

Deli s prijatelji