REFERENDUMSKI RAČUNI

Koalicijska sedmina za 3700 evrov

Objavljeno 21. junij 2011 09.36 | Posodobljeno 21. junij 2011 09.36 | Piše: K. K.

Hrana in pijača za en večer = 932 evrov

Prav veliko niso pustili.
LJUBLJANA – Tudi največji vladni porazi so za davkoplačevalce en sam strošek. Ob milijonih, ki so šli v glasovnice in izvedbo superreferenduma, so si koalicijski veljaki – še pomnite, v njej so bile v času superrefernduma SD, Zares in LDS – na naš račun naročili tudi nekaj pijače in prigrizkov. Zanje smo plačali 3713 evrov – skupaj z davkom.

Računov od nikoder

So pa v vladnem uradu vlade za komuniciranje (UKOM) potrebovali kar devet dni, da so nam poslali seštevek zapitka in zabave. Menda je toliko časa trajalo, da so dobili račune. Poslali pa so nam jih šele dan po tistem, ko so jih prejeli. Kaj so še en dan kalkulirali, tudi ne vemo. Res je, da niso poslali računov, ampak so seštevke prepisali v elektronsko pošto.

Vanjo so napisali še, da je UKOM »kot vladni organizator treh referendumskih kampanj v nedeljo, 5. junija, zvečer v Cankarjevem domu organiziral skupno javno spremljanje rezultatov referendumskih glasovanj za vladne predstavnike in predstavnike strank koalicije. Hkrati smo na dogodek povabili tudi domače in tuje novinarje, saj so še posebno slednji na tak način dobili priložnost, da lahko na enem mestu dobijo izjave vladnih in strankarskih predstavnikov. To pot UKOM ni organiziral posebnega tiskovnega središča in je ta dogodek omogočal novinarjem druženje z vladnimi in strankarskimi predstavniki ter tudi z nekaterimi neodvisnimi kolumnisti in strokovnjaki za raziskovanje javnega mnenja«.

Brez javnega razpisa

Za Cankarjev dom so se odločili, pravijo, na podlagi dosedanjih izkušenj in praktičnih razlogov. Zagotavljajo, da je bilo naročilo storitve oddano »skladno s pravili javnega naročanja – po katerih je mogoče brez javnega razpisa oddati naročilo v vrednosti do 20.000 evrov. Naročilo je zajemalo najem dvorane – drugo preddverje, opremo dvorane (plazme za ogled TV-programov, brezžični internet, ozvočenje, direktna distribucija zvoka in strokovno osebje za izvedbo tega), catering (voda, sok, sir, oreščki, suho sadje, kruh), ki ga je izvedel eden od podizvajalcev, ki sicer stalno zagotavljajo catering v Cankarjevem domu.«

Specifikacija po UKOM

Skupna vrednost naročila je bila 3713 EUR z DDV:
- od tega prostor, storitve ter oprema 2160 brez DDV ter
- catering 932 brez DDV.

 

Deli s prijatelji