PRIHAJA

Kje lahko ulovite dedka Mraza

Objavljeno 26. december 2015 15.21 | Posodobljeno 26. december 2015 15.21 | Piše: STA, T. L.

V Ljubljani se bo zadrževal do srede.

Tudi letos bo male in velike otroke razveseljeval dedek Mraz.

LJUBLJANA – Obisk prestolnice danes začenja dedek Mraz, ki se bo v Ljubljani zadržal vse do srede. Vsak dan se bo s kočijo ob 17. uri v spremstvu pravljičnih bitij in godbe pihalnega orkestra Vevče na pot po mestnih ulicah odpravil izpred Mini teatra. Dogajanje bo popestrilo še okoli 100 nastopajočih.

Kot so sporočili iz Mini teatra, se bo dedek Mraz vsak dan odpravil po Bregu čez Čevljarski most do Mestnega trga. Pot bo nadaljeval po Stritarjevi ulici do Prešernovega in Kongresnega trga ter po Gosposki ulici nazaj proti Mini teatru. Dedek Mraz s spremstvom bo otroke, njihove starše in spremljevalce obdarovali z bomboni in modrimi nasveti.

Poleg tradicionalnega sprevoda dedka Mraza v kočiji v spremstvu snežink, živali, pravljičnih bitij in pihalne godbe bo pestro tudi na odru Kongresnega trga.

Tam si bodo lahko obiskovalci ogledali izseke iz petih uspešnic Mini teatra. Danes bo na sporedu predstava Kakčeve dogodivščine, v nedeljo Pogumna Molly, v ponedeljek si bodo lahko obiskovalci ogledali izsek iz Sneguljčice, v torek bodo na sporedu Volk in kozlički. V sredo bodo dogajanje na Kongresnem trgu sklenili z odlomkom iz predstave Pekarna Mišmaš.

Deli s prijatelji