OD ZADAJ

Kdo posluša koga pri Jankovićevih

Objavljeno 12. februar 2013 10.58 | Posodobljeno 12. februar 2013 10.58 | Piše: T. L.

Vplivneži naj bi Jankovićevo stranko povsem obvladovali.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

LJUBLJANA – Medtem ko Janez Janša ne kaže znakov, da bo odstopil z mesta premierja, tudi sredinski trojček nima preveč srečne roke pri sestavljanju alternativne vlade. Zoran Janković trdi, da se je iz državne politike umaknil, dokler pa zares ne gre, v Državljanski listi, Desusu in SLS ne nameravajo stisniti roke novopečeni vodji Pozitivne Slovenije (PS) Alenki Bratušek

Kdo se bo uklonil: Janković ali trojček?

Menda pa je vse to le predstava za javnost. Tisti, ki iz ozadja vlečejo niti Pozitivne Slovenije, po pisanju Požareporta računajo na dva scenarija: ali bo Janković slej ko prej prisiljen odstopiti ali pa bodo prvaki strank malega trojčka prej ko slej prisiljeni podpisati koalicijo s Pozitivno Slovenijo, ne da bi odstopil Janković. Tisti, ki so Jankovića spravili v politiko, naj bi nanj že nekaj tednov pritiskali, naj odstopi kot predsednik PS oziroma vsaj javno napove nepreklicni odstop z mesta predsednika stranke na prihodnjem kongresu. Pritiskov na svojega šefa pa ne izvaja niti Alenka Bratušek, vršilka dolžnosti predsednice stranke, niti drugi politiki PS, saj, kot trdi Požar, za to nimajo dovolj politične moči niti osebnega poguma.

Kdo obvladuje koga?

V zakulisju PS naj bi se dogajalo marsikaj, vplivneži oziroma strici z ozadja pa naj bi Jankovićevo stranko povsem obvladovali. Alenko Bratušek in Janija Möderndorferja tako po Požarjevih besedah obvladujeta Gregor Golobič in Milan Kučan, Maša Kociper in Vasja Butina pripadata Zoranu Jankoviću, Melita Župevc je seveda poslušna Tonetu Ropu, Robert Golob pa velja za neobvladljivega in mu menda Golobič in Kučan tudi preprečujeta, da bi postal predsednik Pozitivne Slovenije.

Deli s prijatelji