ZAMENJAVA?

Vojaki brez podplatov na škornjih, ministrica si rešuje stolček

Objavljeno 21. februar 2018 19.13 | Posodobljeno 22. februar 2018 08.28 | Piše: T. V.

Odnosi med ministrico in načelnikom generalštaba so že nekaj časa slabi.

Andreja Katič, ministrica za obrambo. FOTO: Roman ŠIpić
LJUBLJANA – Po plazu kritik, ki se je usul na obrambno ministrico Andrejo Katič, odgovore od nje na četrtkovi seji vlade pričakuje tudi premier Miro Cerar. Kritike se vrstijo zaradi nezadostne ocene pripravljenosti bataljonske bojne skupine 72. brigade Slovenske vojske, pojavili pa so se tudi očitki o katastrofalni opremi vojske, še posebej o škornjih, saj naj bi nekaj vojakov na Počku med preverjanjem usposobljenosti dobilo ozebline, drugim naj bi na škornjih odpadel podplat.

Odhod Katičeve, ki prihaja iz kvote koalicijske SD, zahteva večji del opozicije, najbolj pa z njenim delom niso zadovoljni niti v Cerarjevi SMC.

image
Načelnik general štaba slovenske vojske. FOTO: Aleš Černivec


Ministrica naj bi svoj stolček po poročanju Pop TV reševala s tem, da bo zamenjala načelnika generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana, s katerim že nekaj časa nimata dobrih odnosov in na katerega prelaga odgovornost za slabo stanje vojske.

O tem, da naj bi ministrica zamenjala Ostermana, je na twitterju čivknil tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je bil pred tem zelo oster do Katičeve in jo je pošiljal na velenjsko komunalo.

Deli s prijatelji