BOJ ZA UPORABNIKE

Kateri mobilni operater bo poleti v tujini najcenejši

Objavljeno 06. julij 2014 12.51 | Posodobljeno 06. julij 2014 12.59 | Piše: A. K.

Pred dopusti so mobilni operaterji pripravili ugodnosti za slovenske uporabnike, ki bodo v tujini uporabljali splet.

LJUBLJANA – Pred kratkim smo poročali, da je mobilni operater Simobil razširil svojo ponudbo mobilnega gostovanjaimage z novim plačljivim dodatkom. Pred dopusti pa so mobilni operaterji znova pripravili ugodnosti za počitnikarje, ki bodo predvsem na Hrvaškem med dopustom uporabljali splet. Preverite, kdo ponuja koliko prenosa podatkov za koliko denarja in kdo je najugodnejši.

Pozor, operaterja izberite ročno

Simobil naročnikom za 9,99 evra nudi 20 GB mobilnega interneta v hrvaškem omrežju Vipnet. Ponudba velja do 30. septembra, kar pomeni, da po tem datumu storitve ni mogoče več naročiti niti uporabljati. Ker storitev velja le v omrežju Vipnet, je treba izbrati to omrežje, v Simobilu pa uporabnikom predlagajo, da po prihodu na Hrvaško operaterja izberejo ročno.

Ponudba sicer vključuje brezplačen prenos podatkov tudi po preseženih 20 GB, vendar z nižjo hitrostjo oziroma 64 kb/s. Opozarjajo še, da se opcija samodejno izklopi po 31 dneh, Simobil pa ne odgovarja za kakovost storitve v omrežju Vipnet.

Ne odgovarjajo za kakovost

Podobno ponudbo je predstavil tudi Telekom Slovenije, ki v svojem paketu HT-internet ponuja 30 GB prenosa podatkov mesečno v mobilnem omrežju hrvaškega operaterja T-Hrvatski Telekom, in sicer po ceni 10,90 evra. Hitrost prenosa se po preseženi meji omeji na 64 kb/s.

Opozarjajo, da se naročnina obračuna za celo obračunsko obdobje, ne glede na datum vklopa ali izklopa. Ker storitev velja le v omrežju Hrvaškega Telekoma (HT), je treba izbrati to omrežje, prav tako tudi oni predlagajo ročno izbiro operaterja, in sicer HR-CRONET ali T-Mobile HR.

V Telekomu Slovenije opozarjajo, da ne odgovarjajo za kakovost storitve v omrežju HT, ponudbo pa je mogoče izkoristiti od 1. 7. do 30. 9. 2014.

Deli s prijatelji