PRED PRAZNIKI

Kakšno vzdušje neki? Tako nam jo bo zagodlo vreme

Objavljeno 11. december 2015 17.37 | Posodobljeno 11. december 2015 17.37 | Piše: A. K.

Vremenoslovci v prihodnjih 10 dneh napovedujejo suho in oblačno vreme, temperature se bodo gibale okoli ničle.

Snega ne bomo še tako kmalu kidali.

LJUBLJANA – V minulih dneh so bile temperature primerne zimskemu času, a se bo to v prihodnjih dneh spremenilo. Dežurni prognostik Luka Ravnik nam je povedal, da se vreme nekoliko ponavlja in da bo v prihodnjih dneh nekaj več oblačnosti.

»Več oblačnosti bo v nedeljo v zahodni in osrednji Sloveniji, saj bo pihal jugozahodni veter. Na primorski konec bo prineslo nizko oblačnost in tudi čez dan se lahko v nedeljo prevetri notranjost države. Kakšnih drastičnih sprememb, kar se tiče temperatur, ni pričakovati. Tudi v začetku prihodnjega tedna kaže na malce bolj oblačno vreme, kar pomeni, da se bodo temperature gibale okoli ničle ali malce nad njo,« nam je povedal Ravnik.

Padavin ne bo

V prihodnjih dneh temperature torej ne bodo tako nizke kot v minulih dneh, obetati pa si ne moremo niti snega. »Vreme bo suho. Do torka zagotovo, v sredo pa lahko pričakujemo kakšno kapljo dežja, a tudi tega ne moremo z zagotovostjo trditi. Verjetnost je precej majhna,« nam je o padavinah v prihodnjih dneh povedal dežurni prognostik in razkril, da nam snežinke po vsej verjetnosti ne bodo pričarale prazničnega vzdušja.

»Težko bo. Verjetnosti za padavine so zelo majhne. Po trenutnih izračunih v naslednjih 10 dneh ne bo nobene večje spremembe,« pravi Ravnik in dodaja, da se bo v prihodnjih dneh otoplilo tudi v gorah. »Temperature so šle vsaj za pet stopinj navzgor. Na Voglu so bile denimo danes zjutraj 4 stopinje Celzija, podobno bo tudi v soboto in nedeljo, nato pa se bo malce ohladilo. Je pa res, da ta ohladitev ne bo drastična.«

Vreme v prihodnjih dneh

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Megla ali nizka oblačnost se bo začela pojavljati tudi ob morju in nižjih predelih Primorske. Najnižje dnevne temperature bodo od 6 do 0, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 4 do 7, na Primorskem do 9 stopinj.

V nedeljo se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Drugod bo sprva sončno z jutranjo meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost pomaknila proti osrednji Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek se bo nadaljevalo suho vreme.

Deli s prijatelji