OSTALA V HIMALAJI

Kako lahko pomagate družinama Aleša in Petra?

Objavljeno 02. avgust 2014 21.52 | Posodobljeno 02. avgust 2014 21.52 | Piše: Mo. S.

Za pokritje stroškov reševanja in pomoč družinam je odprt transakcijski račun, darujete lahko tudi prek SMS-sporočil.

LJUBLJANA – Teden dni je že minilo od zaključka reševalne akcije pogrešanih slovenskih alpinistov Aleša Holca in Petra Mežnarja, ki sta izginila v kitajskih gorah image. »Dnevi tečejo, člani Alpinističnega odseka PD Kamnik in GRS Kamnik pa se še vedno težko soočamo z mislijo, da se naša dva člana, Aleš Holc in Peter Mežnar, ne bosta več vrnila z julijske raziskovalne odprave v kitajske gore nad dolino reke Shaksgam,« je sporočil Matjaž Šerkezi, koordinator iskalno-reševalne akcije.

Kot nadaljuje v svojem zapisu za javnost, sta njuni življenji, življenji alpinističnih inštruktorjev in gorskih reševalcev, v veliki meri posvečeni goram in naravi, raziskovanju strmih sten, iskanju in utrjevanju vezi med ljudmi, nesebični pomoči drugim in razdajanju znanja mladim rodovom vplivali tako na prijatelje v AO Kamnik in v Društvu GRS Kamnik, kot na vse tiste, ki so z njima delili vrv ali bili kako drugače povezani.

Njuni družini potrebujeta pomoč

V upravnem odboru in članstvu AO Kamnik so se odločili, da za pokritje stroškov reševanja in pomoč njunima družinama pri Planinskem društvu Kamnik, Šutna 42, 1240 Kamnik, odprejo namenski transakcijski račun SI56 0231 1026 1048 689 (NLB), kamor lahko nakažete denarna sredstva.

Če želite, lahko prispevate tudi prek SMS-sporočil, in sicer lahko na številko 1919 s ključno besedo GORA5 prispevate pet evrov.

Alpinistični odsek Kamnik se za pomoč in ohranjanje spomina na Aleša ter Petra najlepše zahvaljuje.

Deli s prijatelji