TEŽAVE

Kako ji bodo še nagajali, preden se bodo izselili?

Objavljeno 10. julij 2011 19.58 | Posodobljeno 11. julij 2011 00.00 | Piše: Mihael Korsika

Da bi imela mir, je Milena Jarc iz Črne vasi pravico poiskala na sodišču

Anton Garvas je brez dovoljenja Milene Jarc na črno zgradil prizidek
ČRNA VAS – Da je dobrota sirota, dokazuje zgodba 77-letne Milene Jarc iz Črne vasi na Ljubljanskem barju. Pred dobrimi tremi desetletji je v svoj dom sprejela triletno deklico, ki je na Milenino željo ne bomo predstavili z imenom. Rejenko je vzgajala kot svojo hčer, zapleti pa so se začeli, ko je deklica postala ženska. V zgodnjih dvajsetih letih je danes 32-letnica spoznala zdaj 39-letnega Antona Garvasa. Ta se je preselil v Milenino hišo in tam ostal.

Lepilo v ključavnici


Garvas se je po besedah naše sogovornice že kmalu po prihodu začel vesti, kot bi bil lastnik. »Bil je gospodovalen vse od začetka. Ko sem imela obrtnika na dvorišču, si je najprej prisvojil razne stvari, potem pa ga je začel še poditi s parcele,« je pojasnila.

Po petih letih bivanja je začel na lastno pest graditi prizidek, za katerega pa mu Milena ni dala dovoljenja. Ko mu je v obraz povedala, da ne bo nikoli postal lastnik njene parcele, je na sodišče vložil tožbo za 143.000 evrov – za povrnitev stroškov, ki jih je imel ob gradnji prizidka. »Vendar tega denarja ne bo nikoli videl, saj je inšpekcija ugotovila, da je prizidek črna gradnja in je že izdala odločbo za rušenje tega dela,« je razkrila Milena.

Garvas ji je, kot pravi, še naprej nagajal. Čeprav imajo v hiši centralno kurjavo, naj bi začel jeseni prizidek ogrevati z električnimi pečmi. Ker stanovanje ni izolirano, je bil seveda strošek za elektriko astronomski. »Med letošnjo zimo sem samo za elektriko plačala več kot 2000 evrov. Že leta vse stroške v hiši plačujem le jaz. Ker nisem zmogla več visokih plačil, so 19. maja odklopili elektriko,« je še povedala nemočna Milena. Ker je želela mirno preživeti jesen življenja, se je odločila pravico poiskati na sodišču. Vložila je tožbo za izselitev in jo tudi dosegla. Okrajno sodišče je namreč odločilo, da se mora Garvasova družina izseliti, in sicer najpozneje do 15. novembra letos. Vendar se njene tegobe s tem niso končale.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Garvas je, ko je zagledal diktafon, zavrnil pogovor
Deli s prijatelji