NEVERJETNO

Kako je država tožila Jelinčiča, on pa pri tem zaslužil

Objavljeno 02. december 2017 14.23 | Posodobljeno 02. december 2017 14.23 | Piše: A. L.

Knjig ni vrnil, država pa je šla v izvršbo, ki je na koncu padla.

Zmago Jelinčič Plemeniti

LJUBLJANA – Zgodba o knjigah in stranki SNS ter Zmagu Jelinčiču Plemenitemu, ko je bila stranka še v parlamentu, ima že dolgo brado. Gre za 113 knjig, ki jih je SNS kupila z davkoplačevalskim denarjem, po izpadu iz državnega zbora pa jih ni vrnila knjižnici državnega zbora.

Najprej so Jelinčiča pozvali k vrnitvi knjig, ker da so bile kupljene s sredstvi za izobraževanje poslancev, sledila pa je izdaja računa. Tega ni plačal, zato so se odločili za izvršbo. Z računa mu je bilo zarubljenih dobrih deset tisočakov, nato pa je na sodišču po ugovoru Jelinčiča sledil preobrat. Sodišče je ugotovilo, da je bil denar zarubljen nezakonito, država mu je tako morala denar lani vrniti, poroča Delo.

Tožijo napačnega

Država je zaradi knjig tožila Jelinčiča, sodišče pa ugotavlja, da bi morala izpolnitev pogodbe zahtevati od poslanske skupine SNS, in sicer tako, da bi zahtevali vrnitev literature. Torej je bila tožba vložena proti napačni stranki, zaradi česar je sodišče nepravnomočno razsodilo v korist Jelinčiča.

Naj še dodamo, da je prvak SNS od države terjal obresti od omenjenega zarubljenega in vrnjenega denarja. Gre za 2325 evrov, ki mu jih je država tudi plačala.

Deli s prijatelji