ZADNJI HIP

Kaj ne sme manjkati v kovčku

Objavljeno 27. avgust 2011 14.50 | Posodobljeno 27. avgust 2011 23.45 | Piše: Mo. S.

Če želite uloviti še zadnje dni dopusta, si ne belite pretirano glave z vsebino

Ženske vedno vzamejo na dopust preveč oblačil
Ker se dopustniški čas približuje koncu, želi marsikdo te sončne dneve kar najbolje izkoristiti. Mnogi tako tudi zadnje avgustovske dni hitijo na morje, v hribe ali le na kratek izlet, vsem pa je skupno, da morajo o tem, kaj vzeti s sabo na pot, dobro premisliti. Povsem nepotrebno je namreč v kovček tlačiti stvari, za katere morda že vnaprej veste, da jih ne boste potrebovali, zato vam ponujamo nekaj nasvetov za pripravo stvari.

Koliko oblačil potrebujem?

Ker veste, kam potujete, lahko vnaprej predvidite, katera oblačila potrebujete. Pazite na to, da boste tudi na morje vzeli dolge rokave in hlače, nekaj kosov pa naj bo nevtralnih barv, tako da jih boste lahko kombinirali s preostalimi. K opravi spada tudi torbica, ki naj bo, sploh če greste na morje, nenavadna. Takšna se namreč poda skoraj k vsemu, razen k opravi, v kateri se boste odpravili na romantično večerjo. In še nasvet: morda bo bolje, da oblačila zvijete v rolo, kot da jih zložite. Tako se ne bodo mečkala, pa tudi manj prostora bodo zavzela.

Ne pretiravajte s čevlji

Vsaka ženska ima doma ogromno čevljev, zato je še težje izbrati, katere pare vzeti na potovanje. Skoraj zagotovo vam bo prišel prav par čevljev z visokimi petami (črne ali bež barve), poleg njih izberite še ene za sproščeno raziskovanje okolice, v katerih se boste počutili udobno, seveda pa ne pozabite na par ali dva japonk ter balerink za večerni sprehod po mestu.

Za otroke

Pred oddihom poskrbite tudi za otroke. Kaj kmalu se lahko začnejo dolgočasiti, zato v prtljago vključite kakšno knjigo, najljubšo igračo in preostale pripomočke, za katere veste, da jih ima vaš otrok rad.

Zdravila

V vašem kovčku naj bodo vedno tablete proti glavobolu, bolečinam v želodcu, proti slabosti in alergiji. Priporočljivo je razpršilo proti komarjem, pa tudi tekočina za razkuževanje in seveda obliži. Če imate otroke, se ne branite niti termometra.

Priročne vrečke

Plastične vrečke sicer niso več v modi, a so za potovanje zelo priročne, saj preprečijo razlitje tekočine, primerne pa so tudi za shranjevanje umazanih oblačil, odpadkov ali dežnika.

Pazite na svoje stvari

Bančne kartice, gotovino in vrednejše papirje shranite na različna mesta, torbe ali žepe. V primeru morebitnega ropa tako ne boste ostali brez vsega, kar imate. Vsekakor pa zlasti na potovanju pazite, saj nepridipravi kar čakajo na turiste s polnimi denarnicami. Če imate dojenčka, lahko vrednejše stvari pospravite kar v vrečo za njegove plenice – tam jih bo le redko kdo iskal.

Deli s prijatelji