BODOČA MINISTRICA

Kaj je zamolčala Cerarjeva nova blondinka?

Objavljeno 17. marec 2015 17.18 | Posodobljeno 17. marec 2015 17.19 | Piše: S. N.

Pol leta je bila zaposlena v družbi RM Vuk Holding, ki je bila nazadnje v lasti Mirana Vuka.

Klavdija Markež.

LJUBLJANA – V prihodnjih dneh bo jasno, ali bo Klavdija Markež nova ministrica za izobraževanje. Predsednik vlade Miro Cerar jo je našel v lastnih strankarskih vrstah. Poleg Markeževe naj bi bila po poročanju Požareporta v igri še Simona Kustec Lipicer. Kritiki ji očitajo tudi manko izobrazbe, saj ne premore prave univerzitetne izobrazbe. Njena predhodnica Stanka Setnikar Cankar je bila doktorica, s takim nazivom so se ponašali tudi prejšnji ministri s tega področja. Brez položaju primerne izobrazbe sta bila tudi Gregor Golobič in Mojca Kucler Dolinar.

Markeževa premore visokošolsko strokovno diplomsko delo z ekonomske fakultete, magisterij je opravila na fakulteti za podiplomske državne in evropske študije, kamor so se lahko vpisali tudi študentje brez končane univerzitetne diplome.

Brez preiskav

Za nameček pa je Markeževa zamolčala, da je bila pol leta zaposlena v družbi RM Vuk Holding, ki je bila nazadnje v lasti Mirana Vuka. Vuk je župan občine Zavrč, z bratom Romanom pa je veljal za enega najbolj premožnih Slovencev. Vuk danes ni več med temi veljaki, saj je doživel osebni stečaj in preiskave. Njih pa ni bila deležna nova kandidatka za ministrico. V Vukovem podjetju je delala v Kompetenčnem centru Zavod za varilstvo RM Vuk Holding.

Deli s prijatelji