SHOD

Jutri bo na Kongresnem trgu spregovoril Janša

Objavljeno 07. februar 2013 19.23 | Posodobljeno 07. februar 2013 19.23 | Piše: S. J., STA

V Zboru za republiko obljubljajo bogat kulturni program in številne govornike.

LJUBLJANA – Poleg predsednika vlade Janeza Janše bodo zbrane na petkovem shodu Zbora za republiko nagovorili še številni drugi govorniki. Med drugim bodo na govorniškem odru nastopili predsednik Zbora za republiko Lovro Šturm, minister za obrambo in podpredsednik NSi Aleš Hojs ter državna sekretarka na notranjem ministrstvu Barbara Brezigar.

Spregovoril bo tudi Cukjati

Kot govorniki so napovedani tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade ter predsednik Inštituta dr. Jožeta Pučnika Bernard Brščič, član sveta Zbora za republiko Andrej Umek in nekdanji predsednik Državnega zbora RS ter predsednik sveta SDS France Cukjati.

Udeležba notranjega ministra in evropskih poslancev

Svojo udeležbo na shodu, ki je napovedan v petek dopoldne na Kongresnem trgu v Ljubljani, so potrdili tudi nekateri drugi vidni politiki iz vrst SDS. Na shod bodo prišli tudi notranji minister Vinko Gorenak ter oba evropska poslanca SDS Romana Jordan in Milan Zver. Napovedan je bogat kulturni program.

Konec predviden ob 12.30

Kot so pred dnevi pojasnili v Zboru za republiko, želijo na shodu javnosti predstaviti, v kakšnem položaju je država in kakšni so potrebni ukrepi.

Prireditev, ki se bo začela ob 11. uri, bo predvidoma končana do 12.30, tako da se bodo lahko udeleženci mirno razšli pred popoldanskim dogajanjem na trgu. Ob 15. uri je namreč na trgu napovedana tretja t. i. vseslovenska vstaja.

Deli s prijatelji