NAKUP

Jelinčičeva žena za nepremičnino 576.000 evrov

Objavljeno 11. avgust 2011 18.26 | Posodobljeno 11. avgust 2011 19.00 | Piše: T. L./STA

Parcela, ki ima 2211 kvadratnih metrov, je v Semedeli

Monika in Zmago Jelinčič

ANKARAN – Monika Zupanc Jelinčič, soproga Zmaga Jelinčiča, prvaka SNS, je na današnji javni dražbi nepremičnin v lasti koprske občine globoko segla v denarnico. Za parcelo pri Semedeli, ki ima 2211 kvadratnih metrov, je namreč odštela 576.000 evrov. Izklicna cena je znašala sicer 552.000 evrov. O razlogih za nakup Jelinčičeva ni želela dati nobenih izjav.

Zanimala jo je druga

Se je pa Jelinčičeva najprej potegovala za drugo parcelo, ki pa ji je ni uspelo kupiti. Parcela v izmeri 845 kvadratnih metrov z izklicno ceno 211.000 evrov je po večkratnem višanju nazadnje šla v roke Samiju Ayariju, ki je zanjo odštel skoraj dvakratno ceno, natančneje 420.000 evrov brez davka. Za isto parcelo se je potegovala tudi Jelinčičeva.

O razlogu nakupa Ayari ni bil skrivnosten, medijem je povedal, da je ne namerava prodati, imeli pa naj bi jo »za družino«.

 

Predstavniki krajevne skupnosti Ankaran so med potekom javne dražbe nepremičnin v lasti koprske občine prejeli začasno odredbo upravnega sodišča v Novi Gorici, s katero se zadrži dražba v delu, ki se nanaša na nepremičnine na območju Ankarana. Zanje sicer nihče ni plačal zahtevane varščine, kar je bil pogoj za sodelovanje na dražbi.

Koprska občina je na današnjo dražbo sprva uvrstila kar 62 različnih nepremičnin na območju celotne občine. Največ prahu sta dvignili nameri po prodaji zemljišč na območju krajevne skupnosti Ankaran in zemljišč na območju koprskega pristanišča. Po opozorilu ministrstva za promet je koprska občina ta umaknila s seznama.

 

Deli s prijatelji