SNS IN LDS

Jelinčič z novimi puščicami proti LDS

Objavljeno 18. avgust 2011 14.43 | Posodobljeno 18. avgust 2011 16.25 | Piše: T. L.

Jelinčič ve, zakaj medijev ni bilo na konferenco poslanske skupine SNS

Na tiskovno konferenco so v SNS povabili v sredo

LJUBLJANA – Da je kultura komunikacije v slovenskem političnem prostoru bolj kot ne na psu, ni nikakršna skrivnost. Spodrsljaji se dogajajo na levi in desni strani, zadnji primer pa je priromal (tudi) v našo redakcijo z naslova stranke SNS.

Vsebino elektronskega sporočila objavljamo kar v celoti, in sicer je pod obvestilo, ki je romalo na naslove medijskih hiš, spodaj podpisani Zmago Jelinčič Plemeniti zapisal:

Pozdravljeni,

ker vas ni bilo na novinarski konferenci naše poslanske skupine SNS, Vam pošiljam besedilo le-te. Vem, da se je niste mogli udeležiti, ker je po ukazu predsedstva LDS minister Zalar imel podobno novinarsko konferenco, tempirano na isti čas.

LP,

Zmago Jelinčič Plemeniti

Problem je bil v uri

Tema tiskovne konference? Izbira slovenskega arbitra v slovensko-hrvaškem mejnem sporu. In zakaj ostre Jelinčičeve besede v sporočilu? Ker je ob isti uri – torek 10.30 – minister za pravosodje Aleš Zalar predstavil prispele kandidature in nadaljnji postopek izbire slovenskega arbitra ter se odzval na izjave nekaterih pravnih strokovnjakov v zvezi s postopkom izbire. In če sklepamo iz elektronskega sporočila stranke SNS, so v njihovi poslanski skupini prepričani, da je bila ura Zalarjeve izjave izbrana po ukazu predsedstva LDS ...

Prvotnemu sporočilu so vseeno pozabili pripeti povzetek oziroma besedilo tiskovne konference. Napako so nato popravili in po dobrih 20 minutah poslali sporočilo, ki je vsebovalo tudi priponko.

Niz trenj med Jelinčičem in Kresalovo

Znano je, da Jelinčičeva SNS ni – milo rečeno – v najboljših odnosih s stranko LDS in notranjo ministrico v odstopu Katarino Kresal, ki jo je tudi kazensko ovadil (najemnina stavbe na Dimičevi), v izjavi, ki jo je podal za spletne Slovenske novice, pa je dejstvo, da ga je zaradi nakupa pol milijona evrov vredne nepremičnine pod drobnogled vzela protikorupcijska komisija, pripisal prav poskusom diskreditacije Kresalove in Klemenčiča.

 

Deli s prijatelji