POSLANSKO PISMO

Jelinčič: Gregor Jurak je (že) ravnal koruptivno

Objavljeno 25. avgust 2011 22.57 | Posodobljeno 25. avgust 2011 22.57 | Piše: Mi. S.

»Vlado Republike Slovenije sprašujem, ali res ne ve, kaj nekateri ministri delajo za njenim hrbtom?«

Zmago Jelinčič
LJUBLJANA – Vlada Republike Slovenije je uspešno potrdila in s tem tudi imenovala Gregorja Juraka za člana sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

Ta svet odloča o razdeljevanju javnega denarja, od katerega je odvisno preživetje in delovanje vsega amaterskega športa pri nas.

Zmago Jelinčič je na to potezo odgovoril s pisnim poslanskim vprašanjem: »Vlado Republike Slovenije sprašujem, ali res ne ve, kaj nekateri ministri delajo za njenim hrbtom? Ali je Vlada Republike Slovenije morda vključena v njihove čudne, sumljive in sporne zadeve?«

Kazenska ovadba, zloraba položaja ...

Za Juraka, po besedah prvega moža SNS, obstaja cela vrsta pisnih dokazov o podani kazenski ovadbi, tu je celo revizijsko poročilo, ki govori o zlorabi položaja in nezakonitem prelivanju denarja v zasebne žepe: »Priloženo je bilo tudi mnenje Komisije za preprečevanje korupcije, ki je ravnanja Juraka ocenila kot koruptivna.«

Kljub vsemu pa minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, še vedno brani Juraka in odobrava njegovo članstvo v svetu prej omenjene fundacije.

»Vlado Republike Slovenije sprašujem, ali res noče narediti reda med to podkupljivo, goljufivo in kriminalno združbo, ki vas v veliki meri obkroža? Med ljudmi se vedno bolj slišijo glasovi, da ste tako vsi enaki. Zato Vlado Republike Slovenije pozivam, da te svinjarije ne odobrite oziroma jo preprečite!« je za konec zapisal Jelinčič.

Deli s prijatelji