PRIHAJAJO SPREMEMBE

Je to konec Mira Cerarja?

Objavljeno 27. februar 2018 15.53 | Posodobljeno 27. februar 2018 18.03 | Piše: N. K., STA

V SMC za zdaj ne želijo razkriti, kdo se bo pomeril s premierjem. 

Miro Cerar. Foto Leon Vidic/delo
LJUBLJANA – Aktualni predsednik SMC Miro Cerar na volilnem kongresu prihodnji teden ne bo edini kandidat za predsednika stranke. Rok za kandidature se izteče opolnoči, za zdaj pa sta prispeli dve kandidaturi, so pojasnili v stranki. Kdo se bo tri mesece pred parlamentarnimi volitvami pomeril s Cerarjem, še niso želeli izdati.
 

Koga se lahko boji Cerar?

Protikandidaturo naj bi po neuradnih informacijah vložil še nekdo, ki doslej v javnosti ni bil izpostavljen, ampak je bil aktiven na lokalni ravni. Imena kandidatov za predsednika stranke bodo sporočili po izteku roka za vložitev kandidature.

Za zdaj so v stranki znova potrdili le, da bo aktualni predsednik, ki je bil na to funkcijo izvoljen ob ustanovitvi stranke pred štirimi leti, ponovno kandidiral.

Volilni kongres SMC bo prihodnji teden v soboto. Čeprav bi lahko Cerar, ki mu mandat poteče junija, stranko začasno vodil kot vršilec dolžnosti, se je odločil preveriti zaupanje med člani. Poleg volitev predsednika stranke je na kongresu predviden tudi sprejem programskih dokumentov za državnozborske volitve, ki bodo čez približno tri mesece.
Deli s prijatelji