ZAMENJAVA

Jasnič odstopil z mesta generalnega sekretarja Desusa

Objavljeno 04. marec 2013 22.00 | Posodobljeno 04. marec 2013 22.00 | Piše: Mo. S., STA

Izvršni odbor Desusa je zamenjavo na mestu generalnega sekretarja predlagal že 7. junija lani.

LJUBLJANA – Generalni sekretar Desusa Ljubo Jasnič je odstopil z vseh funkcij v stranki, tudi s položaja generalnega sekretarja stranke, a v stranki ostaja, poroča spletno Delo. Predsednik stranke Karl Erjavec je zamenjavo na tej funkciji napovedal že po petkovi ponovni izvolitvi za prvaka stranke.

Izvršni odbor Desusa je zamenjavo na mestu generalnega sekretarja predlagal že 7. junija lani, saj je Jasnič ob tej funkciji opravljal tudi delo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Vendar pa na svetu stranke 20. junija o tem predlogu niso glasovali, saj so se dogovorili, da se bo Jasnič funkciji državnega sekretarja v kabinetu premierja odpovedal. Ta je to storil šele konec januarja letos, ko je bilo že jasno, da Desus zapušča koalicijo.

Jasnič se je ob Meti Vesel Valentinčič pretekli petek podal tudi v boj za predsedniško mesto v stranki. Zanj je glasovalo 39 delegatov, za Vesel Valentinčičevo 62, Erjavec pa je s 114 glasovi pričakovano ostal predsednik stranke. V izjavi za medije po izvolitvi je ta med drugim že napovedal menjavo na mestu generalnega sekretarja stranke, o imenih Jasničevega naslednika pa še ni govoril.

Deli s prijatelji