MEJA

Janša v večernih urah z odvetniki

Objavljeno 26. januar 2013 08.37 | Posodobljeno 26. januar 2013 08.37 | Piše: T. L.

Na poti v Čile se je v Parizu srečal s člani odvetniške ekipe, ki zastopajo Slovenijo pred arbitražnim tribunalom za določitev meje s Hrvaško.

Janez Janša.

PARIZ – Predsednik vlade Janez Janša se je v petek zvečer v Parizu srečal s člani odvetniške ekipe, ki zastopajo Slovenijo pred arbitražnim tribunalom za določitev meje s Hrvaško, so sporočili iz premierjevega kabineta.

Predstavili so mu njihovo dozdajšnje delo v sklopu priprave memoranduma, ki ga mora Slovenija predložiti arbitražnemu tribunalu do 11. februarja. Seznanili so ga tudi s predvideno časovnico nadaljnjih postopkovnih korakov za dokončno rešitev spora.

O poročilu še odbor

Janša je odvetnike seznanil, da je vlada doslej obravnavala le poročilo o delu projektne skupine, ki se na ministrstvu za zunanje zadeve ukvarja z arbitražnim postopkom. V prihodnjih dneh, še pred končno vladno potrditvijo memoranduma, pa bo razpravo o poročilu predvidoma opravil tudi odbor DZ za zunanjo politiko.

Premier je ob tem izpostavil občutljivost mejnega vprašanja za Slovenijo, ki terja tudi ustrezno stopnjo političnega soglasja pri posameznih korakih v arbitražnem postopku.

Deli s prijatelji