V ŠALEŠKO DOLINO

Janša se seli na kmete

Objavljeno 14. julij 2011 11.15 | Posodobljeno 14. julij 2011 11.15 | Piše: P. J.

Stanovanje na Komenskega ulici je zamenjal za hišo v Šaleški dolini

Janez Janša in njegova Urška se selita v Šentilj pri Velenju
ŠENTILJ PRI VELENJU – Predsednik SDS Janez Janša in njegova Urška naj bi po poročanju Financ v Šentilju pri Velenju kupila obnovljeno hišo in opuščeno kmetijsko posestvo.

Stanovanje za hišo

»Končujeva zamenjavo stanovanja v Ljubljani za vseljivo, a neopremljeno stanovanjsko hišo v Šentilju pri Velenju. Proces je v postopku vpisov v zemljiško knjigo. Tja se bova preselila, hiša je namreč v bližini ženinih staršev. Poleg hiše sta še sadovnjak in gozd,« je za Finance povedal Janša.

Svoje stanovanje na Komenskega ulici v Ljubljani bosta zamenjala za 300 tisoč evrov vredno hišo z zemljiščem. Razlika v ceni naj bi bila 48 tisoč evrov, ki jo bosta pokrila s hipotekarnim posojilom.

»Razliko med ceno hiše in stanovanja v vrednosti 48 tisoč evrov sva plačala s hipotekarnim posojilom, prav tako je na hišo preneseno še neodplačano hipotekarno posojilo, ki sem ga najel ob nakupu stanovanja v Ljubljani,« je razložil Janša. 

Hiša, stanovanje in počitniška hišica

Pred dvema letoma pa sta Urška in Janša kupila 130 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Mesarski, ki ostaja v njuni lasti. Janša je tudi ponosen lastnik počitniške hiše v Lepeni pri Bovcu, kjer bo imel SDS tudi letos svoj letni tabor.

Kljub temu da je ob hiši nekaj več kot tri tisoč kvadratnih metrov sadovnjaka in dva hektarja gozda, pa se Janša naj ne bi ukvarjal s kmetovanjem.

Deli s prijatelji