ZA BOLJŠI JUTRI

Janša meni, da lahko slovenska pomlad reši državo

Objavljeno 12. julij 2011 22.36 | Posodobljeno 12. julij 2011 22.36 | Piše: D. P./STA

Matej Makarovič je prepričan, da koalicija temelji na konceptu skupnega sovražnika

Pred začetkom javne tribune
LJUBLJANA – Že nekaj časa se v javnosti pojavljajo debate in razprave, kdo lahko ponudi alternativo obstoječemu političnemu dogajanju in Slovenijo popelje v boljši jutri.

Skupina aktivnih državljanov je na javni tribuni Za novo slovensko pomlad spregovorila o vodilih za obujanje slovenske pomladi, ki lahko pripomorejo k zmagi pomladnih strank na naslednjih volitvah. Skupino aktivnih državljanov predstavljajo Matej Makarovič, Borut Rončević, Lovro Šturm, Matevž Tomšič in Andrej Umek.

Janez Janša
, vodja opozicijske SDS, je izpostavil, da je bilo v tem mandatu premalo sodelovanja in preveč izključevanja, in opozoril, da to ni značilno samo za mandat te vlade.

Slovenska pomlad je za Janšo vse tisto, kar je omogočilo Sloveniji, da se demokratizira in osamosvoji. Kot je dejal, je bil Demos zelo široka koalicija, in ko se je Slovenija osamosvajala, so nastale tudi neke vrednote. Poudaril je, da je slovenska pomlad tudi v tem času za Slovenijo upanje.

Matej Makarovič je prepričan, da koalicija temelji na konceptu skupnega sovražnika.

Lovro Šturm je med drugim opozoril, naj stranke slovenske pomladi ne nasedajo provokacijam strank slovenske jeseni, ki se nanašajo na kulturni boj.

Matevž Tomšič je poudaril, da jih ideologi tranzicijske levice brez argumentov prepričujejo, da bi bila ob zmagi SDS na volitvah Slovenija soočena z demokratičnim nazadovanjem ali celo zdrsom v diktaturo.

Po mnenju Boruta Rončevića so v Skupini aktivnih državljanov že prejšnji teden na novinarski konferenci opozorili, da bodo tematike kulturnega boja zlorabljene v okviru priprav na prihodnje državnozborske volitve.

Na okrogli mizi so spregovorili tudi ekonomist Bernard Brščič, nekdanji minister za javno upravo Gregor Virant in predsednica NSi Ljudmila Novak.
Deli s prijatelji